Nemilosrdni Tramp: Spremio je novu zabranu, a ona se tiče i nas!
Foto: Reuters

sve za bezbednost

Nemilosrdni Tramp: Spremio je novu zabranu, a ona se tiče i nas!

U martu SAD je uveo restrikcije za unošenje prenosnih računara i drugih elektroniskih naprava u avione iz deset zemalja među kojima su Turska, Saudijska Arabija, Emirati i Katar
Objavljeno:

Nakon što je SAD u martu uvele restrikcije za unošenje prenosnih kompjutera i drugih elektronskih naprava u avione za deset zemalja, sad se najavljuje proširenje zabrane i na avione iz Evrope.

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa verovatno će proširiti zabranu unošenja elektronskih uređaja u avione za SAD iz Evrope, ali istovremeno proverava kako da osigura da litijumske baterije u prtljagu ne eksplodiraju u vazduhu, obajvljeno je u sredu, piše Dnevnik.hr.

Takvo proširenje zabrane moglo da pogoditi američke avio prevoznike poput "Junajted erlajnsa", "Delta Erlajnsa" i "Amerikan Erlajnsa".

Erdogan sledeće nedelje u Beloj kući s Trampom o terorizmu!

Američki i evropski zvničnici koje je kontaktirao Rojters kažu da očekuju da će tu odluku Komitet za nacionalnu bezbednost (DHS) objaviti uskoro.

Za četvrtak je planiran susret DHS-a sa predstavnicima avio-prevoznika kako bi se razmotrila bezbedonosna pitanja, a isti dan ministar unutrašnje bezbednosti Džon Keli trebalo bi da izvesti senatore o domaćim bezbedonosnim pretnjama i drugim pitanjima vezanim za vazdušni prevoz.

U martu SAD je uveo restrikcije za unošenje prenosnih računara i drugih elektroniskih naprava u avione iz deset zemalja među kojima su Turska, Saudijska Arabija, Emirati i Katar zbog strahovanja da bi se tako mogla da se maskira bomba.

(Espreso.co.rs / Dnevnik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.