NESTALA ŠESNAESTOGODIŠNJA ĆERKA MILIJARDERA! Evo gde je POSLEDNJI PUT VIĐENA, strahuje se od JEDNOG (FOTO)
Minst Baterfild, Foto: Printscreen/ X/ @yashar

POTRAGA U TOKU

NESTALA ŠESNAESTOGODIŠNJA ĆERKA MILIJARDERA! Evo gde je POSLEDNJI PUT VIĐENA, strahuje se od JEDNOG (FOTO)

Nestanak 16-godišnje naslednice prijavila je sledećeg jutra njena majka

Objavljeno:

Mint Baterfild, ćerka biznismena Stjuarta Baterfilda čije je bogatstvo vredno 1,6 milijardi, poslednji je put viđena u nedelju oko 22.00 uveče u Bolinasu u Kaliforniji.

Nestanak 16-godišnje naslednice prijavila je sledećeg jutra njena majka. Tinejdžerka pohađa privatnu školu blizu doline Napa, a strahuje se da se nalazi u jednom od ozloglašenih predgrađa San Franciska, Tenderloin, poznatog po kriminalu, drogama i beskućnicima.

Ozloglašeni kraj

Kancelarija šerifa okruga Marin objavila je sliku nestale tinejdžerke na platformi “Nekstdor” u utorak. Kako prenosi “Dejli mejl”, Mint ima istoriju zloupotrebe droga i poznato je da često ide u Tenderloin. Policija još nije rekla da li je devojčica tamo otišla dobrovoljno i da li ima naznaka da se u predgrađu drži protiv svoje svoje volje.

Pre nestanka je nosila crnu majicu, široke pantalone od flanela i crne čizme.

Tenderloin, u centru San Franciska, ima lošu reputaciju zbog zločina i droga i centar je krize sa fentanilom u gradu. Beskućnici, kriminal, trgovina drogom, prostitucija, alkohol i striptiz klubovi dali su predgrađu lošu reputaciju.

Otac koosnivač "Sleka" a majka "Flikra"

Mintin otac Stjuart je suosnivač aplikacije za poruke “Slek” i trenutno je “težak” 1,6 milijardi dolara. “Slek” je kupio “Sejlsfors” 2021. za 28 milijardi dolara i Baterfild je napustio kompaniju 2022. Baterfild je 2021. kupio vilu vrednu 31,7 miliona u Aspenu, koja ima kućnu teretanu, vinski podrum, šest spavaćih soba i tri garaže. Takođe poseduje kuću vrednu 19 miliona dolara u San Francisku, sa sedam spavaćih soba i osam kupatila u otmenom predgrađu Prezidio Hajts.

Majka nestale devojčice je Katerina Fejk, koja je sa tadašnjim partnerom, Baterfildom, započela kreiranje “Flikra”. Sajt za fotografije prodat je “Jahuu” 2005. Par se venčao 2001, a ostali su zajedno još šest godina, do 2007. kad im se rodila ćerka Mint.

Baterfild se otad oženio sa Džen Rubio, suosnivačicom “Aveja”, i imaju dvoje male dece, dok je Fejk u vezi sa suosnivačem “Džaikuja” Jurijem Engestrom, sa kojim ima troje dece.

U vreme nestanka živela sa majkom

Mint je u vreme nestanka živela sa majkom i pohađala privatnu školu u okrugu Napa. Američki novinar Išar Ali apelovao je na svoje pratioce na “X” (Tviter) da pomognu u potrazi za tinejdžerkom.

“Šesnaestogodišnja ćerka mog prijatelja je nestala. Molim vas da širite ovo a ako imate neku informaciju o njenoj lokaciji pozovite navedeni broj”, naveo je on.

Bonus video:

03:32

NESTANAK DECE

(Espreso/ Blic/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.