IRAN SE OGLASIO PO PRVI PUT NAKON NAPADA NA VAZDUŠNU BAZU: Na Bliskom istoku KLJUČA, a zbog ovoga je svet ZANEMEO
Iranska zastava, Foto: Profimedia

IZNENAĐENJE?

IRAN SE OGLASIO PO PRVI PUT NAKON NAPADA NA VAZDUŠNU BAZU: Na Bliskom istoku KLJUČA, a zbog ovoga je svet ZANEMEO

Nekoliko američkih medija javilo je da je Izrael prošlog petka pogodio bazu vazduhoplovnih snaga u provinciji Isfahan, nedaleko od iranskih nuklearnih objekata

Objavljeno:

Iran ne planira da odgovori na izraelski napad na vazdušnu bazu u centralnom Iranu, rekao je portparol ministarstva spoljnih poslova u ponedeljak.

- Incident je bio diverzantski manevar i nije vredan pomena - rekao je portparol ministarstva Naser Kanani, prenosi državna novinska agencija IRNA.

Akcija je bila toliko beznačajna da sami Izraelci nisu hteli da preuzmu odgovornost za nju, rekao je portparol.

Kanani je dodao da Iran ne želi eskalaciju tenzija u regionu, ali da će odgovoriti na svaku buduću izraelsku agresiju.

Nekoliko američkih medija javilo je da je Izrael prošlog petka pogodio bazu vazduhoplovnih snaga u provinciji Isfahan, nedaleko od iranskih nuklearnih objekata.

Iran upotrebio više od 300 projektila i dronova

Izrael nije zvanično komentarisao napad. To je usledilo nakon iranskog napada na Izrael u kojem je ispaljeno i upotrebljeno više od 300 projektila i dronova.

Ovom napadu prethodila je pogibija dvojice iranskih generala u napadu na zgradu ambasade u sirijskoj prestonici Damasku, koji se takođe pripisuje Izraelu.

Kanani je u ponedeljak naglasio da neće biti revizije nuklearne politike zemlje nakon napada u Isfahanu.

"Nuklearnom oružju nije mesto u odbrambenoj strategiji Irana"

- Nuklearnom oružju nije mesto u odbrambenoj strategiji Irana i naš nuklearni program će i dalje biti u skladu sa međunarodnim propisima - rekao je Kanani, a prenosi agencija Tasnim.

Šef za nuklearnu bezbednost zemlje Ahmad Hagtalab rekao je prošle nedelje da bi u svetlu napada u Isfahanu "revizija nuklearne doktrine i politike Islamske Republike bila moguća i zamisliva".

Bonus video:

05:55

IRAN JE UDAROM NA IZRAEL SAČUVAO OBRAZ PROTIV MOĆNOG NEPRIJATELJA Rakić: Nisu više američko čedo, nismo još videli sve u SUKOBU

(Espreso/ Jutarnji/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.