DANAS BI KRALJICA ELIZABETA SLAVILA 98. ROĐENDAN: Kralj Čarls GESTOM odao počast, OVAKO će porodica obeležiti dan
Kraljevska porodica, Foto: EPA/Stringer

VELIKA BRITANIJA

DANAS BI KRALJICA ELIZABETA SLAVILA 98. ROĐENDAN: Kralj Čarls GESTOM odao počast, OVAKO će porodica obeležiti dan

Slavila su se godinama dva rođendana kraljice, dan njenog rođenja i službeni rođendan

Objavljeno:

Elizabeta Druga napunila bi danas, 21. aprila, 98 godina. Bivši batler njenog sina kralja Čarlsa III otkriva kako će britanska kraljevska porodica obeležiti ovaj datum. Slavila su se godinama dva rođendana kraljice, dan njenog rođenja i službeni rođendan, svake druge subote u junu, kada se organizuje čuvena parada Trooping the Colour.

Batler Grant Harold koji je radio za kralja Čarlsa a u međuvremenu i za kraljicu Kamilu, od 2004. do 2011. godine, rekao je da će biti zdravica, odavanja počasti i razmišljanja u čast pokojne kraljice, koja je umrla u septembru 2022. godine.

Njen sin Čarls i kraljica Kamila viđeni su danas u Balmoralu kako odlaze na službu. Zna se da je ovo mesto bilo omoljeno mesto Elizabeti Drugoj. Kraljica je tamo i preminula.

"Neće javno ništa učiniti. Privatno, ne sumnjam da će uveče nazdraviti u njenu čast. Siguran sam da će dan proći u razmišljanju o pokojnoj kraljici. Gotovo mogu da ganatujem da ako tog dana idete u dvorac Vindzor, postoje velike šanse da će na grobu biti cveće koje su poslali članovi porodice. Ponekad se na godišnjice šalje cveće na groblje. Vrlo je moguće da će na nadgrobnoj ploči biti cveća", ispričao je za Slingo.

Kraljica Elizabeta danas bi napunila 98. godina
Kraljica Elizabeta danas bi napunila 98. godinafoto: Profimedia

Poštovaoci kraljice Elizabete II takođe mogu da ostave cveće u kapeli Svetog Đorđa u Vindzoru gde je sahranjena kraljica.

Harlod je povremeno radio i za kraljicu i njenog supruga, princa Filipa, koji je umro 2019. godine.

"Ponekad niste znali da li je ozbiljna ili ne... a ponekad bi vas uhvatila nespremnog", rekao je o njenom čuvenom smislu za humor.

Otkrio je jednu anegdotu. Kada je bio sa kraljicom u Škotskoj i najavio večeru u njenu čast, niko nije sledio njen znak da se sedne za to pa je Elizabeta počela da trči.

"Kraljevski protokol nalaže da svi treba da se pridržavaju i da već budu za stolom, ali su tada gosti i dalje bili u drugoj sobi i čavrljali. Pa je kraljica potrčala niz hodnik i sećam se da sam je gledao i pomislio: "Kraljica trči, šta da radim?". Počeo sam da trčim, ali sam pomislio da je nepristojno da to radim kao batler. Provirio sam u sobu i kada smo ušli, ona me je pogledala, nasmejala se i čuo sam ostale goste kako trče niz hodnik. Pogledala me i namignula kao da je htela da naglasi: "Šta kažete o ovome?"

1 / 7 Foto: Printscreen/Youtube/British Pathé

"Kada kažu da je osvetljavala sobu... uđete u prostoriju i znate da je ona tu. Uđete unutra i možete da je primetite, a ona je uvek bila tako pristojna, tako pristojna, uvek nasmejana i šalila se ili komentarisala .. Vrlo pažljiva, primetila bi svaki detalj", dodao je i naglasio: "Imate vojsku osoblja, ali ona bi svejedno išla oko stola kako bi se uverila da je sve urađeno kako treba. Primećivala je ako nešto nije u redu", piše People.

Bonus video:

17:04

PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Kraljica Elizabeta bila stidljiva! Otkrili da li će pristustvovati sahrani

(Espreso/BlicŽena/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.