EU DELI KARTE ZA BESPLATNO PUTOVANJE EVROPOM! I Srbi mogu da učestvuju, a ovo su uslovi koje morate da ispunite
Voz, Foto: Marko Nikolić

LEPE VESTI

EU DELI KARTE ZA BESPLATNO PUTOVANJE EVROPOM! I Srbi mogu da učestvuju, a ovo su uslovi koje morate da ispunite

Program postoji od 2018. godine

Objavljeno:

Evropska komisija ponovo mladima poklanja karte za voz. Svi koji su rođeni od 1. jula 2005. do 30. juna 2006. godine mogu da se prijave za jednu od 35.500 ulaznica DiscoverEU.

Pomoću njih će mladi besplatno putovati Evropom do 30 dana. Ako želite jednu od ulaznica, morate odgovoriti na kviz o Evropskoj uniji. Pravo učestvovanja imaju mladi iz Evropske unije, kao i iz Islanda, Lihtenštajna, Severne Makedonije, Norveške, Srbije i Turske.

Za pojedine zemlje dostupan je različiti broj ulaznica.

Srećni dobitnici koji osvoje kartu mogu je iskoristiti od 1. jula 2024. do 30. septembra 2025. za putovanje do 30 dana po Evropi. Uz kartu ostvaruju i popuste, recimo, za javni prevoz ili u kulturi. Osobe s invaliditetom imaju podršku tokom putovanja.

Železnička stanica
Železnička stanica foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Program postoji od 2018. godine. Od tada više od milion kandidata prijavilo se za 284.000 dostupnih ulaznica. Njih oko 72 odsto reklo je da prvi put putuju vozom van zemlje u kojoj žive.

Bonus video:

02:24

FRANCUSKA SE POZICIONIRA KAO ZEMLJA PREDVODNICA U EVROPI Todorov: U interesu Srbije da ima saradnju sa najmoćnijom privredom EU

(Espreso/ Poslovni dnevnik/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.