Šarli Ebdo na udaru zbog karikature Brižit Makron: Nisko su pali, ovo je čist seksizam! (FOTO)
Foto: Reuters

JAVNOST BESNA

Šarli Ebdo na udaru zbog karikature Brižit Makron: Nisko su pali, ovo je čist seksizam! (FOTO)

Brižit Makron koja je od 2007. godine u braku s novim predsednikom Francuske, izjavila je u aprilu da je pogađaju vređanja u medijima na njen račun
Objavljeno:

Korisnici interneta ocenili su kao seksističku naslovnu stranu novog izdanja satiričnog nedeljnika Šarli ebdoa“ koji je objavio karikaturu novog predsednika Francuske Emanuela Makrona sa suprugom Brižit u drugom stanju.

List Ekspres preneo je na svom sajtu komentare korisnika interneta da je karikatura Brižit Makron koja je 24 godine starija od supruga, „seksistička“ i da takvu karikaturu „sigurno ne bi nacrtala žena“.

Ispod karikature stoji natpis: „On (Makron) će učiniti čuda!“. „Ove nedelje Šarli ebdo vam otkriva da je sve moguće tokom narednog petogodišnjeg mandata predsednika“, ironično je naveo list.

MAKRON BESAN: A šta da je moja žena mlađa 20 godina od mene? Glasine o nama šire ženomrsci!

- Znamo da je ona starija od njega, pa šta! Zašto ne nacrtate karikaturu muškarca koji ima mnogo mlađu ženu - jedan je od komentara na internetu.

- To je običan seksizam. Šarli ebdo je nisko pao - naveli su drugi korisnici interneta.

Satirični list koji izlazi sredom, prošle nedelje je uoči drugog kruga predsedničkih izbora imao naslovnu stranu bez karikature, već velikim slovima ispisano: „Zar moramo da vam nacrtamo za koga da glasate“, aludirajući da podržavaju Makrona.

Brižit Makron koja je od 2007. godine u braku s novim predsednikom Francuske, izjavila je u aprilu da je pogađaju vređanja u medijima na njen račun.

Šarli ebdo koji je pre više od dve godine bio meta terorističkog napada u kojem je stradalo nekoliko karikaturista, navelo je u nekoliko navrata da će nastaviti da piše sa istom kritikom i drskošću uz ocenu da svi treba svemu da se smeju.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.