2 DRŽAVE UVELE EMBARGO ZBOG NAPADA NA IZRAEL: Nove sankcije protiv Irana, NEĆETE VEROVATI KOJE ZEMLJE SU U PITANJU
Iran, Foto: Profimedia

nove sankcije

2 DRŽAVE UVELE EMBARGO ZBOG NAPADA NA IZRAEL: Nove sankcije protiv Irana, NEĆETE VEROVATI KOJE ZEMLJE SU U PITANJU

Lideri EU su u sredu odlučili da pojačaju sankcije prema Iranu nakon napada Teherana na Izrael

Objavljeno:

SAD i Velika Britanija su uvele danas nove sankcije protiv Irana pošto je ta zemlja u subotu napala Izrael dronovima i raketama.

Američko ministarstvo finansija navelo je da su SAD uvele sankcije protiv 16 pojedinaca i dva preduzeća koji su omogućili proizvodnju iranskih dronova, uključujući tipove motora koji pokreću dronove "šahid" koji su korišćeni u napadu na Izrael 13. aprila.

Ministarstvo navodi da Vašington uvodi sankcije i prema pet iranskih kompanija koje obezbeđuju komponente za jednog od najvećih iranskih proizvođača čelika, kompaniju KSC, kao i prema tri podružnice iranskog proizvođača automobila "Bahman Group", za koji se navodi da je materijalno podržao Korpus iranske revolucionarne garde, preneo je Rojters.

Bela kuća
Bela kućafoto: Profimedia

Britanija je saopštila da je uvela sankcije protiv nekoliko iranskih vojnih organizacija, pojedinaca i subjekata uključenih u iransku industriju bespilotnih letelica i balističkih raketa.

Lideri EU su u sredu odlučili da pojačaju sankcije prema Iranu nakon napada Teherana na Izrael.

Iran kaže da je izveo napad 13. aprila na Izrael u znak odmazde zbog izraelskog napada na iranski konzulat u Damasku 1. aprila.

Bonus video:

05:55

IRAN JE UDAROM NA IZRAEL SAČUVAO OBRAZ PROTIV MOĆNOG NEPRIJATELJA Rakić: Nisu više američko čedo, nismo još videli sve u SUKOBU

(Espreso / Kurir/ Novosti/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.