NETANJAHU SKLOPIO DOGOVOR SA BAJDENOM? Najnovije vesti ŠOKIRALE celu planetu, da li je moguće da se OVO DEŠAVA?
Džo Bajden i Benjamin Netanjahu, Foto: Jim WATSON / AFP / Profimedia

MNOGI ĆE SE RAZBESNETI

NETANJAHU SKLOPIO DOGOVOR SA BAJDENOM? Najnovije vesti ŠOKIRALE celu planetu, da li je moguće da se OVO DEŠAVA?

Podseća se da je izraelski premijer Benjamin Netanjahu u više navrata tvrdio da je odobrio planove za operaciju u Pojasu Gaze, kao i da je nedavno kazao da je odlučen i datum njenog pokretanja

Objavljeno:

Egipatski zvaničnici kazali su katarskim medijima da su SAD prihvatile plan Izraela da izvede operaciju u gradu Rafi na jugu Pojasa Gaze ukoliko se uzdrži od izvođenja velikog napada na Iran u znak odmazde na raketiranje jevrejske države koje je Teheran izveo proteklog vikenda.

- Američka administracija je pokazala da prihavata plan koji je okupaciona vlada (Izraela) prethodno predstavila, a koji se tiče vojne operacije u Rafi, a u zamenu za neizvođenje napada velikih razmera na Iran - kazao je neimenovani egipatski zvaničnik za katarski Al Arabi al Džadid, sajt sa sedištem u Londonu.

Egipatski zvaničnici su tom mediju rekli da su već pokrenute pripremne mere kako bi Egipat mogao da odgovori na bilo kakve posledice planirane izraelske operacije.

Tajms of Izrael navodi da se veruje da se u Rafi nalaze četiri bataljona Hamasa, kao i više od milion civila koji su tu našli utočište nakon bega od ratnih dejstava u drugim delovima Pojasa Gaze.

Navodi se da se smatra da se u Rafi kriju i vođe Hamasa, kao i da je moguće da su sa njima i izraelski taoci.

Podseća se da je izraelski premijer Benjamin Netanjahu u više navrata tvrdio da je odobrio planove za operaciju u Pojasu Gaze, kao i da je nedavno kazao da je odlučen i datum njenog pokretanja.

Benjamin Netanjahu
Benjamin Netanjahufoto: EPA-EFE/AMIR COHEN / POOL

Izraelski list Harec preneo informacije američkog ABC njuza, dobijene od visokog zvaničnika u Vašingtonu, da bi Izrael mogao da odgovori na iranski napad tek posle jevrejskog praznika Pashe koji se završava 30. aprila.

Navodi se da su snage iranske Revolucionarne garde i vođstvo zemlje i dalje u stanju uzbune, kao i da su neki od njih smešteni u sigurne kuće i podzemna skloništa.

ABC njuz je preneo navode tri izraelska izvora da je Izrael tokom ove nedelje dva puta bio spreman i potom odustajao od noćnih uzvratnih udara na Iran.

Bonus video:

05:55

IRAN JE UDAROM NA IZRAEL SAČUVAO OBRAZ PROTIV MOĆNOG NEPRIJATELJA Rakić: Nisu više američko čedo, nismo još videli sve u SUKOBU

(Espreso/ Times of Israel/ Haaretz/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.