IZMASAKRIRALE BRAČNI PAR I TRUDNU GLUMICU: Slepo pratile LUDOG SEKTAŠA, a danas je jedna od njih na SLOBODI...
Lesli Van Hauten, Foto: EPA/DAMIAN DOVARGANES/POOL

ŠOK!

IZMASAKRIRALE BRAČNI PAR I TRUDNU GLUMICU: Slepo pratile LUDOG SEKTAŠA, a danas je jedna od njih na SLOBODI...

Jedna od žena koje su bile deo ozloglašene sekte koja je ubila glumicu Šeron Tejt, puštena je na slobodu

Objavljeno:

Teško da je ijedan kult, ili bolje rečeno čovek, izazivao toliki strah u Holivudu kao što je to bio Čarls Menson i njegova "Porodica". Zverstva koja su počinili oni kojima je isprao mozak, tako da on ne uprlja ruke krvlju, i dan-danas se prepričavaju.

Setimo se samo ubistva trudne Šeron Tejt, kada je su 9. avgusta 1969. u kuću glumice koja je u tom trenutku bila sa tri prijatelja, upale "Mensonove žene" Suzan Etkins, Patriša Krenvinkel sa još jednim članom Teksom Votsonom.

Oni su iz vatrenog oružja ubile momka koji je obilazio posed, dok su Šeron i prijatelje zaklali, a njihovom krvlju napisali na vratima kuće "svinje".

Šeron Tejt
Šeron Tejtfoto: Print Screen Youtube/Debra Tate

Samo dan kasnije, 10. avgusta, usledilo je još jedno ubistvo u kojem je učestvovala i Lesli Van Hauten, u tom trenutku najmlađa članica kulta. Imala je samo 19 godina kada je, vođena Mensonom koji je bio nezadovoljan panikom koja je nastala nakon ubistva Tejt, sa Klem Hrogam upala u dom porodice Labjanka. Biznismen Leno i njegova supruga Rozmari bili su brutalno ubijeni.

Članovi porodice
Članovi porodicefoto: AP

Hauten je kasnije na suđenju priznala da je je ona ta koja je držala Rozmari, pa ju je posle u stomak ubola 16 puta, kao i da je pomogla ostalima da iseckaju Lenovo telo pre nego je krv razmazala po zidovima. Lesli je priznala i da je bila prisutna kada je ubijena Šeron Tejt dan ranije, ali da nije učestvovala.

Ona je izjavila da se kaje zbog ubistva, da je bila psihički bolesna od upotrebe LSD-a, te da je verovala da je Čarls Menson bio "Isus Hrist".

Lesli puštena na slobodu

Lesli je prvo bila osuđena na smrt, ali joj je kazna ublažena na doživotnu, ali nije prestala da se žali. A onda se dogodilo nezamislivo - njena treća žalba je usvojena i ona je pre nedelju dana puštena na slobodu nakon odslužene 53 godine kazne.

Ona je sada premeštena u posebnu ustanovu za rehabilitaciju. Očekuje se da će se u toj ustanovi zadržati oko godinu dana, a njen advokat navodi da Lesli sada uči kako se koristi mobilni telefon, da ode do prodavnice i kako da koristi platnu karticu.

"Ona se još uvek navikava na ideju da je ovo stvarno. Ona je u zatvoru provela 53 godine i ne zna da koristi ni bankomat, ni mobilni telefon, ni kompjuter," kaže njen advokat.

Takođe, Lesli će biti na uslovnoj slobodi naredne tri godine. Inače, Debra Tejt, sestra ubijene glumice Šeron Tejt, godinama je javno apelovala na to da članovi kulta "Porodica" Čarlsa Mensona ostanu iza rešetaka, što se odnosilo i na Lesli u čije pokajanje nije verovala.

Lesli je puštena iz zatvora
Lesli je puštena iz zatvorafoto: EPA/DAMIAN DOVARGANES/POOL

Da li je ona fina devojka? Ne. Da li je životinja? Mislim da je tada bila, a bojim se da i dalje jeste", rekla je Debra Tejt o Van Hauten.

"Molila sam se dok nisam istupila zube da u svakom poljupcu, osmehu ili lepoj stvari koju bi Van Hauten mogla da doživi tokom slobode dobije flešbek urlika, vrisaka, krvi", rekla je Debra.

Bonus video:

03:11

SEKTE HARAJU SVETOM! Pastuović: Svaka je sekta satanistička samo nazivi drugačiji OVA UMETNICA JE PRIPADNICA MRAČNE ORGANIZACIJE?!

(Espreso/Wanted/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.