BIVŠA KRALJICA SOFIJA HITNO HOSPITALIZOVANA! Poznat uzrok odlaska u bolnicu, kralj Felipe sve otkrio
Kraljica Sofija, Foto: Jesus Briones/GTRES / Shutterstock Editorial / Profimedia

španija

BIVŠA KRALJICA SOFIJA HITNO HOSPITALIZOVANA! Poznat uzrok odlaska u bolnicu, kralj Felipe sve otkrio

Bivša kraljica Sofija hitno je prevezena u bolnicu pa su svi njeni služeni angažmani odloženi

Objavljeno:

Bivša kraljica Sofija hitno je prevezena u bolnicu pa su svi njeni služeni angažmani odloženi. Njen sin kralj Felipe VI otkrio je u kakvom stanju je njegova majka. Zna se i šta je uzrok hospitalizacije.

Majka španskog kralja primljena je u utorak uveče na kliniku u Madridu zbog infekcije mokraćnog sistema. Sa španskog dvora je saopšteno da se bivša kraljica dobro oporavlja, ali da će ostati u bolnici zbog daljeg posmatranja.

Supruga bivšeg kralja Huana Karlosa nalazi se u Ruber International Clinic u Madridu. Zbog zdravstvenih problema odložena je njena poseta banci hrane u Huesci što je bilo zakazano za 12. april. Sofija više nije na tronu, ali obavlja službene dužnosti.

Nedavno se vratila sa odmora na Majorci, gde je provela uskršnje praznike. Poslednjih godina pridržavala se zdravog načina života, i imala je veći broj angažmana. Kralj Felipe VI juče je posetio majku u bolnici, nije poznato da li su to učinili i njegova sestra i brat.

"Jako je dobro, vesela je i jedva čeka da bude otpuštena iz bolnice i da se što pre vrati", rekao je kralj Felipe VI medijima iz svog automobila, piše Hola!.

Podsetimo, bivša kraljica je sa Huanom Karlosom dobila troje dece Elenu, Kristinu i Felipea koji je 2014. postao kralj nakon što je njegov otac abdicirao.

Kralj Felipe
Kralj Felipefoto: EPA/Christophe Petit Tesson

Sofija je rođena pre 85 godina u Atini, kao ćerka Pavla Grčkog i Fredrike od Hanovera. Njen mlađi brat bio je poslednji grčki kralj Konstantnin II u čiju čast je nedavno održana komemoracija u Vindzoru, čemu su prisustvovali članovi britanske kraljevske porodice. Na tom događaju bila je i bivša španska kraljica kao i njena sestra Irena.

Felipe VI je od 2004. u braku sa kraljicom Leticijom, imaju ćerke Sofiju i Leonor koja je prva u redu za krunu. Poznati par pojavio se danas na dodeli 2National Innovation and Design" nagrada u gradu Las Palmas de Gran Kanarija.

Sa zdravstvenim problemima bore se i Kejt Midlton i kralj Čarlsa, kojima je dijagnositkovan rak.

Bonus video:

10:04

VELIKA ANALIZA EKSPERATA ZA KURIR: Britanska monarhija na pomolu NAJVEĆE KRIZE IKADA! Šta se krije iza fotošopirane slike Kejt?

(Espreso/BlicŽena/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.