OGLASIO SE NETANJAHU NAKON NAJNOVIJIH PRETNJI IRANA! Zbog njegovih reči se SVET TRESE, Izrael je SPREMAN...
Benjamin Netanjahu, Foto: EPA-EFE/AMIR COHEN / POOL

TENZIJE NE JENJAVAJU

OGLASIO SE NETANJAHU NAKON NAJNOVIJIH PRETNJI IRANA! Zbog njegovih reči se SVET TRESE, Izrael je SPREMAN...

U napadu na iranski konzulat u Damasku 1. aprila poginuli su komandant Revolucionarne garde u Siriji i Libanu Mohamed Reza Zahedi i negov zamenik, kao i pet oficira koji su bili u njihovoj pratnji

Objavljeno:

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je danas da je Izrael spreman da odgovori ukoliko bude napadnut.

„Postavljamo jednostavan princip, ko god napadne nas, mi uzvratimo napad“, rekao je Netanijahu prilikom posete floti aviona F15, a pretpostavlja se da je ovom izjavom aludirao na nedavne pretnje Irana, prenosi Tajms of Izrael.

„Nalazimo se u izazovnim vremenima. U sred rata smo u Gazi koji nastavlja punom snagom. Uz to, nastavljamo neprestane napore da povratimo naše taoce, ali se takođe spremamo za izazove koji stižu sa drugih frontova“, naveo je Netanjahu i poručio pilotima ove flote da njima veruju i on i ceo Izrael.

Benjamin Netanjahu
Benjamin Netanjahufoto: EPA-EFE/ABIR SULTAN / POOL

U napadu na iranski konzulat u Damasku 1. aprila poginuli su komandant Revolucionarne garde u Siriji i Libanu Mohamed Reza Zahedi i negov zamenik, kao i pet oficira koji su bili u njihovoj pratnji.

Izrael tvrdi da ne stoji iza napada, dok je više zvaničnika Teherana ranije takođe zapretilo osvetom za napad, uključujući i vrhovnog vođu Irana ajatolaha Ali Hamneija koji je kazao da „taj zli režim mora biti kažnjen i biće kažnjen“.

Bonus video:

01:15

IMATE PRAVO DA GA UBIJETE GDE GOD DA SE NALAZI! Politikolog objašnjava ZAŠTO je Izrael gađao iranski konzulat META JE BIO ON?!

(Espreso/ Agencije/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.