SOFIJU, KATU I LUCIJU AUTOBUSOM POKOSIO OTAC NJIHOVE DRUGARICE! Otkriveni jezivi detalji pogibije 3 mlade devojke
Devojke poginule u nesreći u Slovačkoj, Foto: Printscreen/ Društvene mreže

TUGA DO NEBA

SOFIJU, KATU I LUCIJU AUTOBUSOM POKOSIO OTAC NJIHOVE DRUGARICE! Otkriveni jezivi detalji pogibije 3 mlade devojke

Prema rekonstrukciji, muškarac je sedeo u upaljenom autobusu i čekao da devojke izađu iz njega kada mu je navodno skliznula noga sa kočnice dok je bio u režimu vožnje, umesto parkiranja ili neutralnog

Objavljeno: 10:15h

Lucija (17), Sofija (18) i Kata (17) su stradale u saobraćajnoj nesreći nedaleko od kampusa u istočnoj Slovačkoj, kada ih je udario vozač autobusa koji je ujedno otac njihovih drugarica iz odeljenja.

Maturantkinje Gimnazije, mlade i punih planova za budućnost, s nestrpljenjem su očekivale hrišćanski susret u Spiškom kapitulu u istočnoj Slovačkoj. Međutim, samo nekoliko metara od kampusa, u subotu, doživele su strašnu sudbinu.

Vozač, poznat kao religiozna osoba i poznanik nastradalih devojaka, trebao je bezbedno da ih preveze do prostorija Kapitula. Bio je za volanom autobusa MAN starog 20 godina sa automatskim menjačem.

Slovačka
foto: Printscreen/ Društvene mreže

Prema portalu cas.sk, vozač nije bio iskusan sa upravljanjem navedenim autobusom. Prema rekonstrukciji, muškarac je sedeo u upaljenom autobusu i čekao da devojke izađu iz njega kada mu je navodno skliznula noga sa kočnice dok je bio u režimu vožnje, umesto parkiranja ili neutralnog.

Autobus je pregazio ukupno desetoro mladih, a tri tinejdžerke su poginule od kojih su dve bile drugarice iz razreda vozačeve ćerke. Devojčice, žrtvine drugarice, vozile su se u istom autobusu i videle ceo užas. Tata jedne od njih, koji je bio za volanom smrtonosnog automobila, nakon incidenta se srušio.

Slovačka
foto: Printscreen/ Društvene mreže

Vozač je nakon nesreće bio u istražnom zatvoru. Posle 24 sata zadržavanja, vozač je pušten, ali je u veoma lošem psihičkom stanju.

- Ova velika nesreća me je izuzetno pogodila. Mislim na roditelje i porodice. Ne mogu ni da zamislim njihov bol i tugu - rekao je na društvenoj mreži biskup Spiške eparhije František Trstenski.

Bonus video:

00:40

Teška saobraćajna nesreća u Aleksandrovcu

(Espreso/ Blic/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.