ZADAVIO ŽENU I DVOJE DECE U PORODIČNOJ KUĆI U BARSELONI PA SE BACIO POD VOZ: Policija pronašla oproštajnu poruku
Španija, Foto: EPA/Mariscal

HOROR

ZADAVIO ŽENU I DVOJE DECE U PORODIČNOJ KUĆI U BARSELONI PA SE BACIO POD VOZ: Policija pronašla oproštajnu poruku

Španska ministarka za ravnopravnost Ana Redondo oglasila se povodom trostrukog ubistva i samoubistva u Barseloni

Objavljeno: 22:46h

Španska policija je saopštila danas da je otkrila tela žene, njenog muža i njihovo dvoje male dece navodeći da postoje indicije da je reč o slučaju zločina zasnovanog na rodnom nasilju koje je počinio muž pre nego što je sebi oduzeo život.

Iako policija još uvek sprovodi istražni postupak i prikuplja informacije o ovom zločinu izvršenom u predgrađu Barselone El Prat de Ljobregat, sve ukazuje da je u pitanju rodno zasnovano nasilje - izjavila je danas ministarka za ravnopravnost Ana Redondo.

Ubio celu porodicu, pa sebe

- Ako se potvrdi ovaj najnoviji slučaj, imaćemo devet žena ubijenih od početka ove godine i sedmoro dece - istakla je španska ministarka.

Nekoliko lokalnih medija je citiralo policijske izvore navodeći da je muškarac po svemu sudeći zadavio svoju porodicu u porodičnoj kući, a zatim ostavio oproštajnu poruku u svom automobilu i bacio se pod voz.

Ministarka Redondo je izjavila da je značajan napredak u ostvarivanju prava žena, posebno u vezi sa dobrovoljnim intimnim odnosom, poslednjih godina izazvao "brutalne i veoma teške" reakcije muškaraca šovinista, uključujući talas poruka mržnje na drtuštvenim mrežama.

Sve veći broj nasilja

- Moguće je da vidimo pogoršanje u reakcijama muških šovinista, koji napadaju tamo gde žene najviše boli i vrše nasilje nad decom - rekla je ona i obećala da će u koordinaciji sa španskim ministarstvom unutrašnjih poslova i regionalnim vlastima pojačati mere protiv rodnog nasilja.

Bonus video:

05:32

U KOM LJUDSKOM BIĆU ČUČI TAKVA ZVER? SUVOZAČ JE PRIZNAO DA JE UDAVIO DETE Advokat Karličić: Ubistvo Danke nije zločin na mah

(Espreso / Agencije / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.