DAJANU JE ZBOG OVE ŽENE IZJEDALA LJUBOMORA: Zavidela joj je više nego BILO KOJOJ DRUGOJ, nije mogla da je SMISLI...
Princeza Dajana, Foto: Parkerphotography / Alamy / Alamy / Profimedia

ZNATE LI KO JE U PITANJU?

DAJANU JE ZBOG OVE ŽENE IZJEDALA LJUBOMORA: Zavidela joj je više nego BILO KOJOJ DRUGOJ, nije mogla da je SMISLI...

Čuveno je pismo koje je princeza Dajana 1996. poslala princu Čarlsu zbog žene koja joj je zadavala biše glavobolja nego njegova ljubavnica

Objavljeno:

Ljubavni trougao koji su činili princeza Dajana, tadašnji princ Čarls i njegova ljubavnica Kamila jedan je od najpoznatijih u istoriji, a pokojna princeza od Velsa svakako je imala mnogo razloga da je izjeda ljubomora, piše Glossy.

Dok je s drugim ženama kojima je Čarls povezivan ona imala dobre odnose, nikada nije krila koliko joj je teško jer je deo njihovih Kamila, a ona nije bila jedina zbog koje se Dajana osećala tako.

Ljubomora ju je mučila zbog još jedne žene, ali iz potpuno drugih razloga.U pitanju je bila Aleksandra Leg-Burk, poznata kao Tigi, koja je neko vreme bila dadilja princa Vilijama i princa Harija, ali su njene veze s britanskom kraljevskom porodicom bile daleko čvršće.

Njen otac svojevremeno je bio član Kraljevskog puka Konjičke garde, dok je njena majka bila dvorska dama princeze Ane 1987. godine, a njen brat Hari paž kraljice Elizabete II od 1985. do 1987. godine. Odrasla je na ogromnom imanju u Velsu i školovana je u prestižnim ustanovama, a nakon što je završila švajcarski Institut Alpin Videmanette, koji je pohađala i princeza Dajana, otišla je i na Montesori kurs za vaspitačicu i radila kao učiteljica pre nego što je otvorila sopstvenu školu nazvanu Mrs Tiggywinkle's.

Zato niko nije bio iznenađen što je još jedan član ove porodice došao u službu Krune kada je tadašnji princ Čarls angažovao Tigi kao svoju asistentkinju i dadilju njegovih sinova 1993. godine.

Do toga je došlo malo nakon što su se princeza Dajana i Čarls razišli, zbog čega je uloga dadilje bila još značajnija.

Navodno je Dajana bila veoma ljubomorna zbog odnosa koji je Tigi izgradila s njenom decom, a najviše ju je razbesnelo kada je čula da je Aleksandra jednom prilikom Vilijama i Harija nazvala – "moje bebice".

Zamerala joj je štošta, a najviše to što je pušila pred njenim sinovima.

Čuveno je i pismo koje je Dajana poslala Čarlsu 1996, u kom je navela da Tigi "ne treba da provodi bez ptrebe vreme u dečijim sobama, da im čita i da bude pored njih dok se kupaju".

Navodno ni Tigi nije bila fan princeze Dajane, pa je kako je preneo Daily Mail, jednom prilikom istakla da smatra da ona o dečacima brine bolje nego njihova majka.

– Ona im daje teniski reket i kofu punu kokica dok gledaju film, dok im ja pružam ono što im treba u ovoj fazi: svež vazduh, pušku i konja – izjavila je kraljevska dadilja.

Sve se pogoršalo nakon što je 13-godišnji Vilijam pitao Tigi da ide s njim na tradicionalnu proslavu na Itonu, iako učenici uglavnom vode roditelje na ovu svečanost.

Prinčevi Vilijam i Hari videli su svoju dadilju kao "stariju sestru", a ona je često išla s njima na putovanja i izlete u prirodu i učila ih da love, pecaju i pucaju.

Prema izveštajima iz tih dana, dečaci su bili posebno bliski s Tigi nakon Dajanine smrti u avgustu 1997. godine, a ona je prestala da bude njihova dadilja 1999, kada se udala za svog dugogodišnjeg dečka Čarlsa Petifera.

Na njenom venčanju nisu bili ni Čarls ni Kamila, ali su Vilijam i Hari bili među gostima, a prinčevi su nastavili da neguju topao odnos s njom i u godinama koje su usledile. Tako su prinčevi kumovi Tiginim sinovima Fredu i Tomu, a mlađi dečak bio je paž na venčanju princa Vilijama i Kejt Midlton.

Nekadašnja dadilja upoznala se s Megan Markl mnogo pre nego što su se princ Hari i ona venčali, a takođe je jedna od kuma njihovog sina princa Arčija i obavezna gošća na svim slavljima koje prinčevi organizuju.

Aleksandra Leg-Burk je, inače, kako je otkriveno prošle godine, i žena kojoj BBC plaća odštetu zbog lažnih tvrdnji koje su iznete o njoj kako bi se dobio čuveni intervju princeze Dajane 1995. Naime, novinar Martin Bašir prevario je Dajanu iskoristivši upravo Tigino ime, kada joj je rekao da je dadilja njenih sinova zatrudnela sa Čarlsom i pokazao joj falsifikovani papir o njenom navodnom abortusu.

BBC se nedavno zvanično izvinio Tigi i isplaćuju joj značajnu odštetu zbog izmišljenih navoda da je imala aferu sa Čarlsom.

Bonus video:

10:04

VELIKA ANALIZA EKSPERATA ZA KURIR: Britanska monarhija na pomolu NAJVEĆE KRIZE IKADA! Šta se krije iza fotošopirane slike Kejt?

(Espreso/ Glossy/ T.S.R./ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.