DAO OTKAZ DA BI KOD KUĆE KUVAO SVOJOJ DEVOJCI: Ovaj dečko iznenadio sve svojom odlukom, a latio se i METLE
Kuvanje, Foto: Profimedia

NESVAKIDAŠNJE

DAO OTKAZ DA BI KOD KUĆE KUVAO SVOJOJ DEVOJCI: Ovaj dečko iznenadio sve svojom odlukom, a latio se i METLE

Draža mu metla i ringla od kancelarije

Objavljeno:

Vilijam Konrad (25) je dečko koji ostaje kod kuće, dok njegova devojka Levi Koralin, kreatorka sadržaja, finansijski izdržava. Konrad je ranije radio u tehnološkoj industriji, ali ne planira da se vrati.

"Poslednje tri godine sam bio dečko koji ostaje kod kuće. Kuvam, čistim i perem veš — i nikad nisam bio srećniji", rekao je on u eseju za Biznis Insader.

Evo njegovog eseja u celosti:

Moja devojka Levi je poznata na društvenim mrežama i zarađuje dovoljno da nas oboje finansijski obezbedi. Ona radi od kuće, a ja radim 90 odsto kućnih poslova. Naša dinamika u velikoj meri preokreće društvenu normu, ali ona radi za nas i volimo je.

Tipičnog dana se budim malo ranije od Levija da nam skuvam kafu. Obično delimo kafu, družimo se neko vreme i zajedno radimo Vordle. Onda će ona raditi neki posao dok ja spremam hranu ili obavljam druge kućne poslove. Ako nismo spremni za jelo, možda ću raditi na kompjuteru pored nje.

Pošto ona radi od kuće, skoro svaki minut svakog dana provodimo zajedno, što volim jer mi je ona najbolja drugarica pre svega.

Nikada nismo imali perspektivu „ovo je moj novac, ovo je tvoj novac“. To je u velikoj meri zajedničko ulaganje, a većinu naših kupovina ionako obavljamo zajedno.

Pomažem oko njenog poslovanja, vođenja računa i knjigovodstva, isto koliko i stvari po kući.

"To što sam dečko koji ostaje kod kuće omogućava mi da radim ono što volim"

Levi i ja smo se upoznali na Hingeu pre oko tri godine kada smo živeli u različitim gradovima. Živeo sam u Torontu, blizu mesta gde sam odrastao, dok je ona bila u Alberti. Počeli smo da razgovaramo na mreži i znali smo da treba da se vidimo lično, pa je došla da me vidi u Torontu.

Naš prvi sastanak trajao je nedelju dana i ostali smo u Airbnb-u. Ubrzo nakon toga, uselili smo se zajedno u Ontario i od tada smo zajedno.

Dok sam odrastao, nisam imao jak osećaj šta želim da radim, ali sam znao da ne želim da sedim u kancelariji ceo dan i gledam u monitor. Uvek sam voleo da stvaram stvari i radim svojim rukama. Ali završio sam studiranje informatike na koledžu i onda našao posao u tehnološkom startapu.

Kada sam upoznao Levi, radio sam slobodne poslove tu i tamo, i neke doslednije stvari u svetu tehnologije. Bila je duboko u svojoj karijeri kreatora sadržaja i bila joj je potrebna pomoć u vođenju svog onlajn poslovanja. Mislila je da ću savršeno odgovarati i pitala je da li bih radio za nju. Tako da sam dao otkaz i postao dečko koji ostaje kod kuće sa punim radnim vremenom.

Nije da nisam uživao u svom poslu, ali ovo je bio samo "zeleniji pašnjak" na koji sam mogao da zakoračim. To je bila prilika koja mi je više odgovarala, mislim, dugoročno gledano. Zaista sam se bavio kuvanjem i šivanjem pre nego što sam uopšte upoznao Levi, a to je značilo da sam mogao više da se fokusiram na ta interesovanja i da usavršavam svoje veštine.

Nemam planove da se vratim na sistem "9-do-5" i uradio bih to samo ako naša onlajn preduzeća prestanu da rade.

"Počeo sam da objavljujem na mreži da pokažem svetu mekšu vrstu muškosti"

U avgustu 2022. počeo sam da objavljujem isečke svog života na TikTok-u. Moji video snimci uglavnom prikazuju obroke koje kuvam za Levi, ali ponekad sam ja pletem kosu, šijem joj odeću ili popravljam stvari po kući. Blago govorim, a komentari moje uglavnom ženske publike bili su izuzetno pozitivni. To su sve stvari koje ionako radim, ali ideja moje devojke je bila da to podelim sa svetom.

Bilo je to otprilike u vreme kada je Endru Tejt, anti-feministički influencer, bio zaista popularan, a na internetu je došlo do prezasićenosti toksičnom muškošću. Videli smo ovu potrebu i priliku da predstavimo ljubaznog čoveka punu ljubavi u onlajn prostoru. Jedna stvar na koju sam veoma ponosan je da pokažem dualnost koju čovek može da ima. Imam i ženske i muške karakteristike, ali sam ipak muškarac.

Šnajder
Šnajderfoto: Profimedia

Odrastao sam u veoma brižnom domaćinstvu u kome su oba moja roditelja radila i ravnomerno su delila kućne poslove. Svi su doprinosili domaćinstvu, a pol nikada nije bio vezan za određenu ulogu, tako da život na ovaj način nikada nije uticao na moj osećaj muškosti.

"Društveni mediji daju mladićima iskrivljenu sliku o tome šta žene žele"

Žene često komentarišu na moje objave stvari poput "Gde da kupim svog muškarca?" I dok je uvek lepo čuti da neko misli da sam dobar dečko, takođe je tužno što se čini da je ljubavna dinamika retka stvar.

Mnoge žene traže muškarca koji će im skuvati fini obrok i biti nežan, ali možda nedovoljno muškaraca ceni ove stvari.

Mislim da bi toksična muškost na društvenim medijima mogla dati mladićima i dečacima iskrivljenu perspektivu onoga što žene žele. Nadam se da ću inspirisati druge muškarce da se više oslanjaju na svoje ženske osobine bez osećaja da to ugrožava njihovu muškost.

Bonus video:

00:44

Humanitarno kuvanje sa poznatim ličnostima

(Espreso/Blic Biznis/Nada Matić/Biznis Insajder/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.