NOVI SKANDAL TRESE KRALJEVSKU PORODICU: Tiče se nasledstva, evo kome je kraljica ostavila najviše novca!
kraljica Elizabeta, Foto: Profimedia

nasledstvo i kraljevska porodica

NOVI SKANDAL TRESE KRALJEVSKU PORODICU: Tiče se nasledstva, evo kome je kraljica ostavila najviše novca!

O pređašnjem odnosu Harija prema Kejt govori činjenica da je rekao ranije da je princeza „starija sestra koju nikad nije imao“ kad se verila za Vilijama pre 11 godina

Objavljeno:

Kraljevska porodica prošle nedelje odala je počast Kraljici majci, na 22. godišnjicu njene smrti. Kako pišu lokalni mediji, kraljica je bila veoma bliska sa svojim unucima i praunucima i razmišljala je o njihovoj finansijskoj budućnosti mnogo pre nego što je umrla. Evo koji je bio plan Kraljice majke i zašto je princ Hari dobio najviše novca.

Kako piše britanski Miror, priča se da je veliku količinu svog novca uložila u fond za sve svoje praunuke. Međutim, princ Hari je dobio više od svog brata Vilijama od Kraljice majke, i to iz važnog razloga. Kada je kraljica umrla u 101. godini, princ Vilijam i Hari su dobili 14 miliona funti da podele, ali Hari je dobio više. Razlog za ovo neslaganje u raspodeli nasledstva je prosta politika kojom se vodi kraljevska porodica i kako novac funkcioniše u istoj.

Kada je kraljica Elizabeta umrla, Vilijam je postao princ od Velsa i novi prestolonaslednik. To znači da će dobiti Kornvol, privatno imanje koje plaća javne, dobrotvorne i privatne aktivnosti prestolonaslednika.

kraljica Elizabeta
kraljica Elizabetafoto: Profimedia

Hari neće dobiti ništa od ovoga, jer je Vilijam stariji sin. Novac, zajedno sa onim što je nasledio od svoje majke, princeze Dajane, pomogao mu je da započne novi život u Sjedinjenim Američkim Državama sa svojom suprugom Megan Markl nakon što su napustili kraljevsku porodicu 2020. godine. Par je, kako mediji prenose, sada mnogo srećniji, jer živi u toplijim krajevima sa svoje dvoje dece, sinom Arčijem i ćerkom Lilibet.

Šta je Dajana ostavila sinovima?

Dajana je svojim sinovima ostavila 12.966.022 funti, što je nakon smrti smanjeno na 8.502.330 funti. Međutim, investicije koje su nadgledali kraljevski savetnici doveli su do toga da je taj iznos tokom godina porastao na više od 20 miliona funti. I princ Hari i princ Vilijam mogli su da pristupe tim fondovima kada su napunili 20 godina.

Nakon smrti Kraljice majke, Bakingemska palata je otkrila neke detalje o kraljičinom testamentu nakon što je otišla na Visoki sud kako bi pokušala da zadrži tajnu. Njeno imanje je u to vreme procenjeno na između 50 i 70 miliona funti i preneto je na njenu ćerku kraljicu Elizabetu II.

Mnogi predmeti iz kraljičine privatne umetničke kolekcije predati su kraljevskoj kolekciji i izloženi su u Bakingemskoj palati.

U saopštenju koje je tada objavljeno navedeno je: „Kraljica Elizabeta, Kraljica majka je zaveštala svoju celokupnu imovinu (koja se uglavnom sastoji od sadržaja njenih kuća) kraljici. U svom testamentu zamolila je kraljicu da ostavi određena zaveštanja članovima svog osoblja, a ta zaveštanja će biti podložna porezu na nasledstvo. Kraljica je odlučila da se najvažnije slike i umetnička dela kraljice Elizabete prenesu u Kraljevsku kolekciju“.

Napet odnos između braće

Hari i Vilijam imaju napet odnos i tokom godina su se distancirali, posebno otkako su Hari i Megan napustili kraljevsku porodicu 2020. Nakon odlaska i preseljenja u Kaliforniju, par je počeo javno da priča o kraljevskoj porodici u intervjuima i medijima i detaljno iznosio pojedinosti porodice.

Poslednjih dana razdor između Vilijama i Harija bio je više nego očigledan, jer su se braća pojavila odvojeno na memorijalnoj ceremoniji za njihovu majku princezu Dajanu, a Vilijam je napustio ceremoniju pre nego što se Hari pridružio putem video linka.

Nakon što je Kejt Midlton potvrdila svoje zdravstveno stanje putem emotivnog video snimka, analitičari su ocenili da bi ona i princ Vilijam uskoro mogli da očekuju posetu princa Harija.

O pređašnjem odnosu Harija prema Kejt govori činjenica da je rekao ranije da je princeza „starija sestra koju nikad nije imao“ kad se verila za Vilijama pre 11 godina.

Bonus video;

01:57

OSTATAK KRALJEVSKE PORODICE I POLITIČARI NATERALI KRALJA DA ABDICIRA Robert Čoban za Kurir: Englezi se nakostreše na te stvari

(Espreso / Nova, Jelena Spasojević/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.