TINEJDŽERI BRUTALNO PRETUKLI DEVOJČICU U FRANCUSKOJ: Pokrenuta hitna istraga, oglasila se neutešna majka
Hitna pomoć, Foto: RINA

ZAVRŠILA U KOMI ZBOG POVREDA

TINEJDŽERI BRUTALNO PRETUKLI DEVOJČICU U FRANCUSKOJ: Pokrenuta hitna istraga, oglasila se neutešna majka

Francuski predsednik Emanuel Makron je izrazio je solidarnost s napadnutom devojkom, ali je pozvao na oprez pri donošenju zaključaka o okolnostima napada

Objavljeno:

Francuske vlasti pokrenule su hitnu istragu nakon što je troje tinejdžera pretuklo 14-godišnju devojčicu ispred škole koju pohađa na jugu Francuske, usled čega je zadobila teške povrede, pa je završila u komi, prenosi Gardijan. Policija je zbog pokušaja ubistva uhapsila troje maloletnika, među kojima je i devojčica iz iste škole kao i žrtva. Devojčica (14) je priznala da je pretukla žrtvu. Ostalo dvoje uhapšenih maloletnika ima 14 i 15 godina.

Tužioci su kasnije saopštili da se 14-godišnja Samara probudila iz kome, ali da je nakon napada, koji se u utorak popodne dogodio ispred koledža „Arthur Rimbaud“ u okrugu La Moson-La Pailad, zadobila teške povrede.

Hasiba, majka žrtve, izjavila je da je učenica iz škole maltretirala njenu ćerku dve i po godine jer se oblačila i ponašala previše slobodno za islam, prenosi Jutarnji list.

„Zapravo ne razumem razloge zašto je to dete stalno napadalo Samaru, ali postoji neki razlog. Mislim da je to zbog toga što je Samara malo slobodnija od nekih učenika“, rekla je majka.

Nikol Belobet, ministarka obrazovanja, naredila je istragu, a inspektori iz njenog ministarstva imaće vremenski rok od osam radnih dana da obaveste o okolnostima napada. „Ova misija će imati za cilj da utvrdi stvarne činjenice i odgovornosti“, rekla je za BFMTV, dodajući da Samari duguju „istinu“.

Francuski predsednik Emanuel Makron je izrazio je solidarnost s napadnutom devojkom, ali je pozvao na oprez pri donošenju zaključaka o okolnostima napada. „U ovoj fazi istrage bio bih oprezan. Želim da se u miru utvrdi cela istina i da se tada donesu zaključci“, rekao je Makron.

Bonus video:

01:15

Tuča u saobraćaju u Vojvode Stepe

(Espreso/ Jutarnji.hr/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.