REAKCIJA ĐAKA PRVAKA KAD MU SE UČITELJICA ONESVESTILA ZADIVILA JE SVE: "Tata me je tome naučio"
Foto: RINA/Ustupljene fotografije

SVAKA MU ČAST

REAKCIJA ĐAKA PRVAKA KAD MU SE UČITELJICA ONESVESTILA ZADIVILA JE SVE: "Tata me je tome naučio"

Incident se dogodio na času dok je trudna učiteljica predavala đacima

Objavljeno:

Učenik prvog razreda škole u Masačustesu u Americi pohvaljen je zbog snalažljivog i empatičnog ponašanja nakon što je pomogao svojoj učiteljici koja se onesvestila.

Incident se dogodio na času dok je trudna učiteljica predavala đacima i odjednom se onesvestila, a mali Maks Ejndžel je odmah požurio po medicinske sestre kako bi joj pružile adekvatnu prvu pomoć.

Retkost je da ovako malo dete, koje još uvek ne zna sva slova, zna da pomogne drugome u nevolji.

"Dakle, pala je tu ispred", rekao je dečak pokazivajući na učionicu i mesto ispred table.

Maksova učiteljica, Džesika Mulo, je u drugom stanu, a do onesvešćivanja je došlo kada je njena beba izvršila pritisak na krvni sud.

"Nisam znala šta se dešava. Samo sam osetila da imam napad mučnine, međutim, onda sam se onesvestila i sigurna sam da je to bilo užasno iskustvo za moje učenike, jer se sve dogodilo tokom predavanja", rekla je ona.

Maks je izuzetno brzo reagovao i otrčao po medicinske sestre kojima je rekao da "dođu brzo i da je učiteljica pala". Medicinske sestre su istog trena potrčale ka učionici i pružile Džesiki potrebnu pomoć.

Učiteljica kaže da je Maks bio "veoma hrabar".

"Bio je miran i sabran sve vreme. Uradio je sve što je trebalo da se uradi u takvoj situaciji", rekla je ona.

Mulu i njena beba su dobro, a Maks je u zajednici već prepoznat kao dečak sa zadivljujućim postupcima. Kaže da je to nešto što je "naučio kod kuće".

"Tata mi je pomogao jer me je naučio da pomažem drugima, a ako nisam pomogao, znao sam da ako ne pomognem biće još gore", rekao je mališan.

U ponedeljak, Maks je odlikovan za njegovu hrabrost i brzu reakciju od strane nadzornika škole.

Bonus video: ZA OVAJ POSAO VAM NE TREBA NI SREDNJA ŠKOLA, A PLAĆEN JE ODLIČNO! Suvlasnica kompanije: Prijava je jednostavna, potražnja ogromna

01:30

ZA OVAJ POSAO VAM NE TREBA NI SREDNJA ŠKOLA, A PLAĆEN JE ODLIČNO! Suvlasnica kompanije: Prijava je jednostavna, potražnja ogromna

(Espreso/Telegraf/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.