POZNATI MODNI BREND KOJI SRPKINJE OBOŽAVAJU ZATVARA 160 PRODAVNICA! Gigant šokirao novi potezom, evo o čemu je reč
H&M, Foto: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

ŠOK VESTI

POZNATI MODNI BREND KOJI SRPKINJE OBOŽAVAJU ZATVARA 160 PRODAVNICA! Gigant šokirao novi potezom, evo o čemu je reč

Bila je moguća i prodaja kompanije

Objavljeno:

Modni brend H&M ima u planu da zatvori nekoliko prodavnica kako bi povećao profit. Naime, broj prodavnica je smanjen za 76 do sada, a čeka ih još zatvaranja. Iako je plan da se do kraja godine zatvori još 160 radnji, H&M će otvoriti i 100 novih.

Premijerni izveštaj Daniela Ervera kao izvršnog direktora H&M-a zaista je iznenadio tržište. Nakon što je udeo naglo pao u odnosu na prethodni izveštaj, kada je Erver predstavljen kao novi izvršni direktor, sada je došlo do potpuno suprotnog razvoja događaja.

Bila je moguća i prodaja kompanije, međutim kompanija je prijavila operativni profit od 2 milijarde evra, što je značajan porast sa 725 miliona evra u istom periodu prošle godine, prenosi portal Investing. Analitičari su očekivali skromniji operativni profit od 1,4 milijarde evra.

Zarada po akciji kompanije iznosi 0,75 švedskih kruna, što je takođe nadmašilo očekivanja analitičara koji su prognozirali 0,51 kruna po deonici.

Prihodi kompanije H&M u prvom kvartalu fiskalne godine su nasuprot tome pali sa prošlogodišnjih 54,87 milijardi kruna na 53,70 milijardi kruna.

- Kvartalna prodaja se postepeno poboljšala tokom februara, prolećne kolekcije su dobro prihvaćene, što je znak da smo na pravom putu - otkrio je izvršni direktor Daniel Erver.Kompanije planira i da obnovi brojne radnje, a jedna od njih je i glavna prodavnica na Hamngatanu u centru Stokholma, prenosi Aftonbladet.se.

Bonus video:

01:59

DVE LINIJE ODBRANE U ZAŠTITI POTROŠAČA

(Espreso/Telegraf/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.