NA DESETINE MRTVIH ZEČEVA NA PRAGU PRODAVNICE: Horor kakav se ne pamti, KO JE KRIV ZA OVO?!
Zec, ilustracija, Foto: Profimedia

užas i tuga

NA DESETINE MRTVIH ZEČEVA NA PRAGU PRODAVNICE: Horor kakav se ne pamti, KO JE KRIV ZA OVO?!

Tela oko 50 mrtvih zečeva otkrio je član osoblja koji je u petak rano ujutru otišao da otvori trgovinu

Objavljeno:

Građane engleske grofovije Hempšir dočekalo je užasno "iznenađenje", kada je više desetina tela zečeva ostavljeno na pragu jedne lokalne trgovine.

- Bilo je užasno, prilaz je bio prekriven mrtvim zečevima, sve do ulaza. A na kvakama, na vratima, bila su nabijena tela ptice grabljivice i sove. I svuda je bilo krvi - rekao je blagajnik prodavnice Majk Hensman za "Skaj njuz".

On je opisao kako je šokirano osoblje i građani morali da uklone ostatke.

- Sve smo to raščistili, pozvali policiju, morali smo da operemo sve prozore i da se rešimo svega. Doveli smo lokalnog farmera ovde da se reši svih mrtvih zečeva a potom smo nastavili sa poslom jer to je ono što radite u zajednici. Mi služimo zajednici. Samo smo morali da nastavimo - dodaje.

On veruje da je radnja bila meta jer je ulaz "skriven".

- Prodavnica u glavnoj ulici u kojoj to ne biste mogli da uradite jer bi tu prolazili automobili. Ušuškana je tako da neko može da dođe autom ovde i uradi ovako nešto. To je smešno. Njima je to predstavljalo zabavu, a nama problem... moglo je biti bilo gde - navodi trgovac.

Nažalost, nije prvi put da se ovako nešto desi

Ovo nije prvi put da je lokalna oblast pogođena ovakvom "neslanom šalom". Leševi fazana, pilića i zečeva bačeni su prošlog meseca ispred osnovne škole "Avbridž", oko 9 kilometara od Brotona.

Toni Lovri, lokalni čuvar divljih životinja i zaštita prirode, ima slike mrtvih zečeva odbačenih na putevima blizu "Andovera" od pre oko 18 meseci. On veruje da su krive rivalske kriminalne grupe koje putuju izvan tog područja.

- Oni ih samo odbace i to rade radi efekta jer će ih neko pronaći i znaju da će to izazvati gnev. To je nečuveno što rade. Novac, klađenje između grupa, to je u suštini ono o čemu se radi... Koliko životinja će ubiti za jednu noć, koliko veliku životinju? Imali smo primere da su jelenu odsecali uši da bi dokazali da su ih zaista uhvatili i odneli. U prošlosti smo nalazili gomile životinja bez ušiju. Užasno! - izjavio je Lovri.

"Na ivici organizovanih kriminalnih grupa"

Tim Boner, izvršni direktor Seoske alijanse, rekao je za "Skaj njuz" da krivolovci decenijama razočaravaju i ljute ruralne zajednice širom zemlje, gde su najgori slučajevi zabeleženi u Linkolnširu i Kembridžširu, ali je dodao "da se to dešava svuda gde ima zečeva".

- Postoji deo društva koji – bilo da se radi o krivolovu, krađi – generalno izgleda da zanemaruje zakon i zaista predstavlja značajnu pretnju ruralnim zajednicama. Ovo je na ivici organizovanih kriminalnih grupa, i ovo je deo njihove aktivnosti u slobodno vreme - izjavio je Boner.

Ali on je takođe rekao da je teško za policiju da im stane na kraj.

- Osuda ili krivično gonjenje za krivolov na zečeve smatra se znakom časti između pojedinih grupa ljudi koji su uključeni u ovu aktivnost, znate, njih zaista nije briga za krivični zakon - rekao je on.

Policija Hempšira i ostrva Vajt saopštila je da su životinje sakupljene i da policajci istražuju, kao i da pokušavaju da identifikuje vlasnike srebrnog automobila marke "suzuki grand vitara".

Bonus video:

21:02

CENTRALNI DNEVNIK 16.03.2024.

(Espreso/Blic/Marija Sušić/Preneo: V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.