OTKRIVENA ZAPREPAŠĆUJUĆA STVAR KADA SU TELA ZATVORENIKA STIGLA PORODICAMA! Osim što su se raspadala...
Foto: Profimedia

ŠOK

OTKRIVENA ZAPREPAŠĆUJUĆA STVAR KADA SU TELA ZATVORENIKA STIGLA PORODICAMA! Osim što su se raspadala...

Porodice dvoje preminulih zatvorenika tvrde kako su im njihova tela vraćenja bez svih organa

Objavljeno:

Kako navode u tužbi, Brandon Klej Dotson (43) je preminuo prošlog novembra u zatvoru u Alabami, dok je Čarls Edgard Singlton (74) je umro u zatvoru 2021. godine, a bio je smešten u smeštaju za stare i bolesne u Hamiltonu.

Nakon što su tela stigla porodicama, došli su do zaprepašćujućeg zaključka - telima su falili organi.

Osim što su se tela raspadala, nedostajali su i organi. Konrektno, u slučaju Brandona Dotsona, telo je bilo vidno razgrađeno i nedostajalo je srce. Na drugoj obdukciji ovo je potvrđeno, a patolog je prekinuo obdukciju kad je ustanovio da nedostaje srce.

Autopsija ilustracija
Autopsija ilustracijafoto: EPA/SANJAY BAID

Prema izjavi ćerke Čarlsa Singltona, situcija je malo drugačija. Naime, kada su odzvezli telo u pogrebno preduzeće, pogrebnik je rekao kako će biti teško pripremiti njegovo telo jer je bilo u stanju raspadanja, a nedostajao je i mozak.

Porodica Dotson je tada uputila tužbu protiv Odeljenje za korekcije Alabame i Medicinskog centra, navodi CNN.

U tužbi su naveli kako je nedostajuće srce rezultat ogromnog nemara koji je ništa manje nego pljačka grobova i mutilacija."

Tvrde i kako zatvor nije imao adekvatnu dozvolu od porodice da ukloni i zadrži srce Dotsona i zahteva da se organi odmah vrate.

Odeljenje za korekcija Alabame je odbilo da komentariše ove tvrdnje i da ne ovlaščuje autopsije, izjavivši:

"Kada zatvorenik umre, on se odvodi na obdukciju ili na Odeljenje za forenziku, u zavisnosti da li se smrt nezakonita, sumnjiva ili nenormalna," i dodali da čekaju odluku suda.

Obudkcija
Obudkcijafoto: Profimedia

Izjavili su da iako nekad rade autopsije, u slučaju Brendan Dotsona to nije bio slučaj.

"Mi vršimo obdukcije samo uz pristanak porodice ili ovlašćenje, s ciljem da sledimo standardne pravne procedure. U obdukciji se organi i tkiva vade kako bi se saznao uzrok smrti i uključuje pristanak za odlaganje organa, bez vraćanja u telo, ukoliko nije drugačije naglašeno."

Na to je dodao i kako Medicinski centar UAB nije izvršio obdukicju na gospodinu Dotsonu i nije uključen u ovaj slučaj, te da su kontaktirali advokata.

Bonus video:

01:50

SAD PRIZNALE DA NE MOGU PRATITI RUSKO NAORUŽANJE Stručnjaci analiziraju NUKLEARNU ucenu Putina: Mogu uništiti svet nekoliko puta

(Espreso/Unilad/T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.