PANIKA U MOSKVI: Džihadisti spremaju atentat na Putina tokom vojne parade?!
Foto: Reuters

Pojačana bezbednost na maksimum

PANIKA U MOSKVI: Džihadisti spremaju atentat na Putina tokom vojne parade?!

Očekuje se da bi islamisti mogli da iskoriste gužvu zbog održavanja vojne parada za Dan pobede i da izvedu teroristički napad u Rusiji
Objavljeno:

Ruske bezbednosne agencije očekuju da će džihadisti izvesti teroristički napad u Moskvi u narednih nekoliko dana, jer mogu da iskoriste gužve zbog proslave Dana pobede u Velikom otadžbinskom ratu (Drugi svetski rat).

Kako će vojnoj paradi na Crvenom trgu prisustvovati najviši državni čelnici, među kojima će biti i sam ruski predsednik Vladimir Putin, mnogi bezbednjaci misle da će upravo on biti glavna meta islamskih terorista.

foto: AP

Upravo zbog toga što će šef Kremlja gledati vojnu paradu, a i sa običnim ljudima učestvovati u šetnji Besmrtnog puka, što je šetnja potomaka boraca iz Drugog svetskog rata, vojska i policija je pojačati kontrole u gradu, ali i ispod njega.

- Bezbednosne mere u Moskvi biće pojačane od 7. do 9. maja, tokom proslavljanja 72. godišnjice pobede iz 1945. Tražimo od Moskovljana i onih koji posećuju grad da izbegnu nošenje velikih torbi kad putuju metroom i da budu spremni na kontrolisanje - rekao je zamenik gradonačelnika Moskve Maksim Liksutov.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.