O SUMNJIVOJ FOTOGRAFIJI KEJT MIDLTON SA DECOM SVI SU PRIČALI: Sada se oglasila ONA I OTKRILA o ČEMU SE RADI
Kejt Midlton, Foto: EPA/ROLF VENNENBERND

nižu se dokazi

O SUMNJIVOJ FOTOGRAFIJI KEJT MIDLTON SA DECOM SVI SU PRIČALI: Sada se oglasila ONA I OTKRILA o ČEMU SE RADI

Britanci ubeđeni da je nova fotografija Kejt Midlton delo veštačke inteligencije ili montaža

Objavljeno: 12:07h

Kriza u britanskoj monarhiji ne jenjava, uprkos pokušajima palate da ostavi utisak u javnosti kao da drže sve konce u rukama. Kensigtonska palata suočava se sa morem kritika, ali i ogromnim pritiskom da otkriju istinu koja stoji iza povlačenja Kejt Midlton, nakon što je povom Dana majki objavljena fotografija na kojoj ona pozira sa svoje troje dece, prinčevima Džordžom i Luijem i princezom Šarlot.

Naime, veliki deo javnosti tvrdi da je nova fotografija Kejt Midlton i dece montirana ili da je delo veštačke inteligencije zbog brojnih greški na istoj.

Kako palata tvrdi, ovo je prva zvanična fotografija princeze od Velsa otkako je u januaru podvrgnuta operaciji abdomena, ali Britanci sumnjaju u ovu tvrdnju. Najzagriženiji fanovi kraljevske porodice uočili su niz grešaka na slici zbog koje smatraju da je po sredi "digitalna manipulacija".

Fotografija, za koju se kaže da ju je napravio princ Vilijam, još uvek se nalazi na zvaničnim profilima, a iz palate za sada nema komentara u vezi sa sumnjama javnosti da je fotografija lažna. U međuvremenu, vodeće svetske foto agencije povukle su fotografiju iz svoje ponude, uz navode da je moždo "digitalno izmanipulisana".

Princ Vilijam
Princ Vilijamfoto: EPA/ ADAM VAUGHAN

Pažljivi posmatrači primetili su niz nelogičnosti na slici, pre svega Kejt ne nosi venčani prst, od kog se nikada ne odvaja, jedna ruka joj je potpuno mutna, i kosa joj izgleda "zamućeno", a rajsferšlus na njenoj jakni je pogrešno postavljen. Takođe, kada se fotografija zumira, jasno se vidi da nedostaje delić na rukavu džempera princeze Šarlot, a korisnici durštvenih mreža tvrde da postoji problem i sa uglom u kom joj stoju suknja, te sa potpeticom desne čizme. Tu nije kraj propustima, posmatrači ističu i da jedan od Luijevih prstiju izgleda kraće od ostalih, te da ukršta prste u čudnoj pozi, a sumnjive su im i njegove pantalone.

Očigledne greške u montaži fotografije dolile su ulje na vatru kada je reč o teorijama zavera koje se pletu oko toga gde se zapravo nalazi princeza od Velsa.

"Ovo je štetno za kraljevsku porodicu. Znali su da će bilo koja slika Kejt koju objave izazvati veliko interesovanje. Doveli su sebe u situaciju da se ljudi pitaju da li može da im se veruje kada sledeći put objave informacije o njenom zdravstvenom stanju", istakao je Piter Hant, analitičar i istraživač britanske kraljevske porodice.

Do glasnih spekulacija da nešto nije u redu sa slikom došlo je nakon što je servis AP izdao upozerenje, tražeći da da fotografija povuče iz njihovog sistema. "Kada se bolje pogleda, izgleda da je izvor manipulisao slikom", objasnili su, a portparol foto agenicje rekao je za "Telgraph" da se vidi "nedoslednost u poravnanju leve ruke princeze Šarlot".

Danas se i Kejt Midlton oglasila povodom špekulacija u vezi sa fotografijom, što možete pročitati ovde.

Bonus video:

10:13

NIJE SAMO HALJINA KEJT MIDLTON NA VIMBLDONU KOJU JE KREIRALA SRPSKA DIZAJNERKA OČARALA SVE Imamo još jedan modni uspeh u svetu!

(Espreso / Blic Žena / Stefan Pavlović / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.