OGLASIO SE TRAMP POSLE SASTANKA SA ORBANOM: Evo šta je poručio
Orban i Tramp, Foto: ZOLTAN FISCHER / AFP / Profimedia

sastanak

OGLASIO SE TRAMP POSLE SASTANKA SA ORBANOM: Evo šta je poručio

Tramp je pohvalio i Orbanovu oštru imigracionu politiku, zahvaljujući kojoj je, prema rečima bivšeg predsednika, Mađarska bezbedna zemlja

Objavljeno:

Bivši američki predsednik Donald Tramp rekao je danas da mu je čast što se sastao sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, nazvavši političara "velikim liderom" koji je poštovan u celom svetu.

Tramp je u petak uveče ugostio Orbana na njegovom imanju Mar-a-Lago. Razgovori su trajali oko sat vremena, nakon čega je usledila večera i koncert.

Pres-služba bivšeg predsednika je navela da su Tramp i Orban "razgovarali o širokom spektru pitanja koja utiču na Mađarsku i Sjedinjene Države, uključujući najvažniji značaj jake i bezbedne granice za svaku naciju".

Tramp i Orban
Tramp i Orbanfoto: ZOLTAN FISCHER / AFP / Profimedia

- Bila je čast ugostiti Viktora Orbana i njegovu prelepu ćerku Floru sinoć u Mar-a-Lagu. Viktor je veliki lider koji je poštovan širom sveta - napisao je Tramp na njegovoj društvenoj mreži Truth Social.

Tramp je pohvalio i Orbanovu oštru imigracionu politiku, zahvaljujući kojoj je, prema rečima bivšeg predsednika, Mađarska bezbedna zemlja.

Planove njegovog prethodnika da održi sastanak sa Orbanom ranije je kritikovao aktuelni predsednik SAD Džo Bajden, koji je rekao da se mađarski premijer otvoreno protivi demokratiji i da "zagovara diktaturu".

Bonus video:

07:46

ORBAN MOŽEDA ČEKA RUSKE TENKOVE NA GRANICI MAĐARSKE! Analitičar tvrdi: JEDNO bi mogli da iskoriste da dublje prodru na ZAPAD!

(Espreso/RIA Novosti/Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.