BRUTALNO JOJ UBILI ĆERKU, A POLICIJA DIGLA RUKE: Svoj život predala je OSVETI, ova MAJKA postala je HEROINA grada!
Mirijam i Karen Rodrigez, Foto: Društvene mreže

neverovatno

BRUTALNO JOJ UBILI ĆERKU, A POLICIJA DIGLA RUKE: Svoj život predala je OSVETI, ova MAJKA postala je HEROINA grada!

Priča o osveti majke kojoj je meksički kartel ubio ćerku je snažna koliko i njena ljubav

Objavljeno:

Naime, svima nam je poznato da je Meksiko država sa velikim brojem kidnapovanja, a u januaru 2014. godine dvadesetogodišnja Karen Rodrigez je oteta kada su banditi uleteli u njen auto, te su tek nakon 20 meseci pronađeni njeni ostaci.

Njena majka Mirijam Rodrigez je tražila od vlasti i policije da privedu zločince. Međutim oni nisu ništa uradili iako su pretpostavljali koji je narko kartel u pitanju.

Majka osvetila smrt svoje kćerke

Ona je odlučila da ubice njene kćerke lovi jednog po jednog širom Meksika dok ih ne likvidira ili strpa u zatvor. Ošišala je i ofarbala kosu i prerušavala se u anketara, socijalnog radnika i zdravstvenu radnicu. Tokom tog procesa sprijateljila se sa njihovom rodbinom. Sve više i više je prikupljala podatke o članovima bande. Putem lažnih identiteta i dokumenata uspela je da dođe do prvog člana bande koji je odgovoran za ubistvo mlade Karen.

Njega je uspela da nađe blizu meksičko-američke granice gde je prodavao naočare za sunce, uspela je pištoljem da ga obuzda i da sačeka policiju, koja je dalje preuzela slučaj. Na suđenju je izjavila da se ne plaši smrti, jer je ona umrla onog dana kada je saznala da joj je kćerka ubijena. To je bio samo početak njene trogodišnje složene istrage u kojoj je uspela da privede pravdi njih desetoricu, a na kraju se saznalo za sve koji su bili umešani.

Ubijena u osveti kartela

Zbog svega što se dogodilo, Mirijam (56) je 2017. godine sa 12 metaka ubijena ispred svoje kuće na Dan majki, što je bio jasan znak da se kartel osvetio i da je na to čekao idealnu priliku. Taj dan širom Meksika su izbili protesti.

Policajac koji je vodio istragu je izjavio: “Nikada u životu nisam vidio toliku odvažnost i inteligenciju jedne osobe. Prikupila je gomilu detalja i informacija -sasvim sama, to je zaista nevjrovatno. Još je nevjerovatnije da je uspela sve to da izvede kao običan civil u tim godinama.

U svom gradu San Fernandu, Mirijam je proglašena za heroja.

Bonus video:

03:49

Uhapšeno 13 pripadnika organizovanih kriminalnih grupa koje su funkcionisale kao „Balkanski kartel“

(Espreso/ Azra/ L.B/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.