TRAMP OTVARA ŠAMPANJAC! Odneo ZNAČAJNU pobedu
Donald Tramp, Foto: EPA-EFE/ JIM LO SCALZO / POOL

amerika

TRAMP OTVARA ŠAMPANJAC! Odneo ZNAČAJNU pobedu

Donald Tramp će moći da se nađe na glasačkom listiću u Kolradu

Objavljeno: 16:33h

Vrhovni sud SAD je danas oborio presudu suda u Koloradu kojom je Donaldu Trampu bilo onemogućeno da se nađe na glasačkom listiću u toj saveznoj državi.

Odluka koju je doneo sud sa konzervativnom većinom u slučaju visokih uloga znači da će se ime kandidata republikanaca pojaviti na listićima za glasanje na izborima u Koloradu u utorak.

To takođe efektivno okončava napore u drugim državama da ga diskvalifikuju iz učešća na opštim izborima 2024. zbog tvrdnji da mu je njegovo ponašanje 6. januara zabranilo funkciju.

Donald Tramp
Donald Trampfoto: Profimedia

Tramp je za sada otklonio jednu od prepreka u svojoj kampanji pre potencijalnog revanša sa sadašnjim predsednikom Džoom Bajdenom na opštim izborima u novembru.

Sudije su poništile presudu iz Kolorada kojom je on isključen sa glasačkih listića i rekli da samo Kongres može odlučiti da li nema pravo da se kandiduje.

"Države ne smeju jednostrano da diskvalifikuju Donalda Trampa sa glasačkih listića", navodi se u presudi u jasnoj poruci kampanji koja pokušava da ga svrgne.

Bonus video:

02:32

POBEDA ZA UKRAJINU PRIHVATLJIVA I SA 80% GUBITAKA! Obradović tvrdi: Putin i Tramp imaju isti narativ, neće im to poći za rukom

(Espreso/Kurir.rs/Daily mail/Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.