NAJLEPŠA ARAPSKA PRINCEZA JE UDATA ZA BIZNISMENA, SADA SVUDA ŠETA BEZ HIDŽABA: Gori KAKO IZGLEDA, gledajte JE SAMO
Amira el Tavel, Foto: PrintScreen/ Instagram/ ameerah__alt

saudijska arabija

NAJLEPŠA ARAPSKA PRINCEZA JE UDATA ZA BIZNISMENA, SADA SVUDA ŠETA BEZ HIDŽABA: Gori KAKO IZGLEDA, gledajte JE SAMO

Amira el Tavel je bivša princeza o čijem životu se mnogo priča u arapskom svetu

Objavljeno:

Amira el Tavel je jedna od najpoznatijih (bivših) princeza iz arapskog sveta, kako po svom statusu tako i po angažovanosti.

Iako je danas poznata kao žena koja ruši stereotipe u Saudijskoj Arabiji, Amira El Tavel prvo je dospela u javnost kao supruga saudijskog princa El Valida Bin Talala, za koga se udala 2008. godine.

Princeza je prilikom upoznavanja imala samo 18 godina, a zbližila se sa 28 godina starijim princom tokom intervjua za školske novine.

Ne želeći da bude "samo supruga" i "samo peinceza" Amira je insistirala na svom obrazovanju, i često je pravila humanitarne večeri.

"Put da postanem princeza... Taj put je izabrao mene. Bila sam devojka iz porodice sa prosečnim primanjima, sanjala sam da postanem lekar. A onda sam se udala za princa i moj život se drastično promenio. U početku sam se fokusirala na svoje obrazovanje, jer ako čovek nije obrazovan, nema sigurnost i poverenje u sebe. Zato sam prvo učila, a onda se uključila u dobrotvorne projekte i preuzela upravljenja porodične fondacije", rekla je jednom prilikom.

Najveća revolucija koju je uradila za svog života, bar do sad, jeste razvod od princa, kao i odbijanje nošenja, prvo, abaje, odnosno tradicionalne ženske haljine, a potom i hidžaba.

Želim da budem ona na koju žene pokazuju svojim ćerkama i kažu im: "Vidi, ona se razvela i pogledaj šta sada radi. Ona je nezavisna žena i radi dobre stvari za svoju zemlju"", rekla je jednom prilikom o svom životu koji nije svakodnevan u Saudijskoj Arabiji.

Amira je trenutno udata za milijardera i biznismena Kalifu Bin Butija Al Muhairija, sa kojim ima i sina Zajeda. Sa bivšim mužem ostala je u dobrim odnosima, a svoju angažovanost je nastavila i dalje.

Bonus video:

17:04

PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Kraljica Elizabeta bila stidljiva! Otkrili da li će pristustvovati sahrani

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.