Sud u Turskoj odlučio: Vikipedija ostaje blokirana!
Foto: Reuters

predstavlja pretnju

Sud u Turskoj odlučio: Vikipedija ostaje blokirana!

Ministarstvo za komunikacije saopštilo je da je Vikipedija pokušavala da vodi "mutnu kampanju" protiv države, a da su neki članci implicirali da je Turska koordinisala sa grupama ekstremista
Objavljeno:

Turski sud odbacio je danas zahtev onlajn enciklopedije Vikipedija da se odblokira pristup tom sajtu, javila je turska državna agencija Anadolija.

Sajt Vikipedije blokiran je nakon odluke vlade u Ankari, a Anadolija je citirala saopštenje suda koji je naveo da, iako je sloboda govora osnovno pravo, ona može biti ograničena ukoliko postoji "potreba za regulacijom", prenosi Rojters.

Turski sud odbacio je danas zahtev onlajn enciklopedije Vikipedija da se odblokira pristup tom sajtu, javila je turska državna agencija Anadolija. Sajt Vikipedije blokiran je nakondoluke vlade u Ankari, a Anadolija je citirala saopštenje suda koji je naveo da, iako je sloboda govora osnovno pravo, ona može biti ograničena ukoliko postoji "potreba za regulacijom", prenosi Rojters.

Ostvarili su san: Najveći kineski putnički avion prvi put se vinuo u nebo! (FOTO)

Opservatorija za telekomunikacije u Turskoj saopštila je prošle nedelje da je pristup Vikipediji blokiran, citirajući zakon po kojem se može zabraniti pristup sajtovima za koje se smatra da predstavljaju pretnju po nacionalnu bezbednost. Blokada je, kako su naveli lokalni mediji, sprovedena zbog dva unosa na sajtu koji optužuju Tursku da ima veze sa grupama islamskih terorista.

Ministarstvo za komunikacije saopštilo je da je Vikipedija pokušavala da vodi "mutnu kampanju" protiv države, a da su neki članci implicirali da je Turska koordinisala sa grupama ekstremista. Organizacija Vikipedija u svom je zahtevu pozvala tursku vladu da vrati pun pristup sajtu.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.