SAŠA MRTVU MAJKU DRŽAO U KOFERU 7 GODINA: Lagao da se vratila u SRBIJU, kad čujete RAZLOG neće vam BITI DOBRO!
Stan, Foto: Ana Paunković

BIZARNIJE NE MOŽE

SAŠA MRTVU MAJKU DRŽAO U KOFERU 7 GODINA: Lagao da se vratila u SRBIJU, kad čujete RAZLOG neće vam BITI DOBRO!

On je sedam godina ćutao o tom tragičnom događaju, a onda je 1. juna 2021. odlučio da se sam prijavi policiji

Objavljeno:

Srbin Saša (47) iz Pariza, držao je telo mrtve majke sedam godina u stanu, da bi primao njenu penziju. Telo majke je krio u ormaru, u 20. pariskom arondismanu, u istočnom delu francuske prestonice. Njegova majka Zlata preminula je u svojoj 75 godini, u svom stanu na 11. spratu na broju 117 ulice Mortije.

Kako je sam Saša ispričao, bolovala je od karcinoma, a od te bolesti je i preminula. Međutim, on je sedam godina ćutao o tom tragičnom događaju, a onda je 1. juna 2021. odlučio da se sam prijavi policiji. Samoinicijativno se pojavio na na vratima policijske stanice i policijskom službeniku sve ispričao.

Patrola je odmah, u pratnji Saše, otišla u stan. Iza blindiranih vrata stana, pronašli su u kupatilu mumificirano telo žene u fetalnom položaju. Telo je čuvao u koferu prekrivenom ciradom. Saša se poverio da je posle smrti njegove majke, posmrtne ostatke držao u ormaru, na isti način. Da se ne bi osećao neprijatan miris, prekrio ih je smesom penastog sunđera iz spreja.

Nije znao šta da radi sa lešom

Autopsija nesrećne žene izvršena je dan nakon prijave na Institutu za sudsku medicinu u Parizu. Nije utvrđen nikakav trag nasilja, što je omogućilo da se otkloni sumnja u ubistvo. Tokom pritvora, njen sin je prilikom ispitivanja izjavio da je zadržao telo da bi nastavljao da prima njenu penziju. Inspektori su zaključili da je odlučio da se prijavi, jer mu je pretilo izbacivanje iz stana, pa nije znao šta da radi s lešom.

Policija, Smederevo, Ubistvo
foto: Nenad Kostić

Komšije u šoku

Komšije nisu mogle da dođu sebi od čuđenja. Žitelji s istog sprata, koji su dali izjavu, potvrdili su da je stanar u iznajmljenom stanu o kome je reč poreklom Srbin.

"Parizjen" je preneo izjavu jednog od njih koji ističe da je Saša bio veoma prijatan i diskretan. Pitao ga je i gde mu je majka, koju više nije viđao, a on mu je odgovorio da je odlučila da se vrati u Srbiju da bi tamo provela starost.

Susedi ne znaju da li je Saša živeo i dalje u stanu svoje majke. Viđali su ga, s vremena na vreme, na stepeništu, ali retko. Kažu da iz stana nisu osetili nikakav neprijatan miris.

Francuska policija je pustila Sašu iz pritvora kada je utvrdila da nema elemenata krivičnog dela, međutim, jedino za šta će morati da odgovara je majčina penzija.

- Kako je utvrđeno istragom, njegova majka nije umrla nasilnom smrću. Zbog toga je on na slobodi, a moraće da vrati novac koji je godinama uzimao od njene penzije - preneli su francuski mediji.

Bonus video:

01:10

KO SU PROFLAJERI I DA LI MOGU SPREČITI UBISTVO?

(Espreso/ Blic/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.