DETALJI JEZIVOG NAPADA U ŠKOLI: Učenik imao "MANIČNU fazu svoje MENTALNE BOLESTI", roditelji UZNEMIRENI (VIDEO)
Nemačka policija, Foto: DANIEL REINHARDT / AFP / Profimedia

nema kraja

DETALJI JEZIVOG NAPADA U ŠKOLI: Učenik imao "MANIČNU fazu svoje MENTALNE BOLESTI", roditelji UZNEMIRENI (VIDEO)

U Nemačkoj je učenik napao svoje drugare u školi u Vupertalu

Objavljeno:

Učenik koji je nožem i makazama napao i povredio nekoliko drugova u gimnaziji u nemačkom gradu Vupertalu ima mentalne probleme, javljaju nemački mediji.

Kako navodi Westdeutsche Zeitung, pozivajući se na izveštaj gimnazije Vilhelm Derpfeld u kojoj se u 9.50 dogodio napad, učenik koji ga je izveo je "skliznuo u maničnu fazu svoje mentalne bolesti".

Detalji o njegovim mentalnim problemima nisu saopšteni.

Napadač je savladan na 4. spratu oko 10.20 časova, a pronađen je kako sedi u lokvi krvi. Nije poznato da li je u pitanju samopovređivanje ili rezultata policijske akcije, kao ni stepen njegovih povreda.

Na licu mesta i dalje su raspoređene jake policijske snage, sa pripadnicima Komande za specijalne operacije, koji "češljaju" zgradu gimnazije u potrazi za eventualnim saučesnicima, javlja Focus.

Zgrada je brzo evakuisana, a učenici su izvođeni po grupama. Svi nepovređeni učenici smešteni su u obližnju banku. Uspostavljen je i punkt na koji mogu doći njihovi roditelji.

Prema informacijama Westdeutsche Zeitung, deca i mladi u početku neće moći da kontaktiraju svoje porodice. To je dovelo do toga da su se neki uznemireni roditelji i članovi porodica posvađali sa hitnim službama.

Čak ni u vreme ručka deca i dalje nisu smela da vide svoje roditelje "iz taktičkih razloga" i, prema navodima policije, tako bi moglo ostati "nekoliko sati".

Za to vreme evakuisani učenici su obezbeđeni hranom i pićem.

Ceo kraj u kom se desio napad je pun članova njihovih porodica i najmilijih.

Nemačka policija
Nemačka policijafoto: DANIEL REINHARDT / AFP / Profimedia

Gimnazija čiji učenik je bio i bivši nemački predsednik

Gimnazija Vilhelm-Dorpfeld je srednja škola u Vupertalu koja i dalje nudi latinski i starogrčki kao redovan školski predmet. Proizašla je iz latinske škole Elberfeld, koja je osnovana 1592. godine, a priznata je kao "protestantska gimnazija" 1824. godine.

Škola nosi ime od 1936. godine po arheologu Vilhelmu Derpfeldu, koji je i sam tamo išao u školu.

U 2019. godini, oko 700 učenika je poha]alo tu gimnaziju.

Među poznatim bivšim studentima su bivši nemački predsednik Johanes Rau i glumac Kristof Marija Herbst. Sveštenik i "otac kalfa" Adolf Kolping takođe je ovde išao u školu.

Bonus video:

01:42

NOVI BRUTALAN NAPAD RADNIKA OBEZBEĐENJA, SMRSKALI LICE MOMKU! Koja su im ovlašćenja, smeju li da nose oružje i primenjuju silu?

(Espreso/ Telegraf/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.