MRAČNA PRIČA "SAVRŠENOG NEŽENJE": Pobedio u emisiji, niko nije ni slutio o kakvom je MONSTRUMU reč
Rodni Alkala, Foto: Printscreen/Youtube/Inside

Jezivo

MRAČNA PRIČA "SAVRŠENOG NEŽENJE": Pobedio u emisiji, niko nije ni slutio o kakvom je MONSTRUMU reč

Rodni Alkala jedan je od najmračnijih serijskih ubica i silovatelja u istoriji Amerike, a njegova jeziva priča je postala i tema filma

Objavljeno:

Popularni šou "The Dating Game" imao je prost koncept, tri neženje bi se nadmetale za izlazak sa devojkom, i obrnuto. Na kraju bi ona odlučivala ko je pobednik i odlazila sa njim u izlazak o trošku produkcije. Ovaj zabavni format postao je deo kriminalne istrage i velikih kontraverzi - naime, jedan od učesnika ispostavio se da je ozloglašeni serijski ubica.

Rodni Alkala, šarmantni fotograf, 1978 godine pojavio se u šou "The Dating Game" a samo godinu dana kasnije je uhapšen pod sumnjom da je ubio na desetine devojaka širom Amerike. U momentu snimanja emisije, navodi se da je već usmrtio 5 devojaka.

Šeril, mlada devojka koja je bila učesnica emisije, nije ni slutila "ludu sreću" koja je zadesila. Naime, Šeril je izabrala Rodnija i pre neko što je otišla na "dejt" sa njim pozvala je producente i rekla kako se predomislila.

Rodni Alkala
Rodni Alkalafoto: Printscreen/Youtube/Inside

"Čudne vibracije dolaze od njega. Jako je čudan. Nije mi prijatno. Hoće li to biti problem? Odgovorila sam joj da naravno da nema problema" izjavila je jedna od producenata nakon što ju je Šeril pozvala.

Šeril, učesnica koja se spasila
Šeril, učesnica koja se spasilafoto: Printscreen/Youtube/Inside

Njen osećaj nije bio jedini, i producenti su navodno osetili uznemirujuće ponašanje koje je Rodni pokazivao, ali su mu ipak dopustili učestvovanje u emisiji.

Njihov osećaj se ispostavio tačnim, te je Rodni doveo emisiju do niza problema, nakon što je optužen za ubistvo deseteine mladih devojaka, a veruje se da je ta brojka prelazila i 100, na osnovu slika pronađenih u njegovom stanu.

Često su ga poredili sa Ted Bandijem
Često su ga poredili sa Ted Bandijemfoto: Printscreen You Tube Netflix

Često su ga poredili sa Ted Bandijem, kako je i on znao da koristi svoj izgled i šarm da namami naivne žrtve. Slično Bandiju, njegovo ponašanje u toku suđenja bilo je manipulativno, a ponašao se i kao svoj lični advokat.

On je 1980. osuđen na smrt zbog ubistva, ali mu je presuda ubrzo poništena. Šest godina kasnije dobio je istu presudu, no ponovo je poništena.

Naknadno je optužen za ubistvo još četiri žene. U vreme kada su se tužioci pripremali za treće suđenje 2003. godine, otkrili su da je DNK ovog čoveka pronađen na nekoliko mesta zločina koja su povezana sa nizom silovanja i ubistava, a u martu 2010. godine osuđen je za ubistvo 5 žena i osuđen na smrt. Istražitelji su procenili da je ovaj zločinac ubio između 8 i čak 130 žena. Među njegovim žrtvama našla se i devojčica od svega 12 godina, koju je brutalno silovao i ubio.

Jedan od učesnika prisetio se Rodnija nazivajući ga jezivim čovekom sa čudnim idejama. Navodi kako je govorio kako on uvek dobije devojku i kako nikad nije odbijen.

Rodnije je preminuo u zatvoru 2021. godine iščekujući smrtnu kaznu.

Woman of the Hour
Woman of the Hourfoto: Printscreen/Youtube

Ovu jezivu priču uskoro ćete moći da gledate na Netflix-u pod nazivom "Woman of the Hour" režiserski debi glumice Ane Kendrik, koja prati tok emisije u kojoj se Rodni pojavio.

Bonus video:

02:03

Ubica Darka Geislera se presvukao na ulici

(Espreso/T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.