RADNICI ŽELEZNICE SE SMEJALI DEVOJCI SA INVALIDITETOM: Umesto da joj pomognu, pustili je da PUZI, nema kraja SRAMU
Dženi Beri, Foto: PrintScreen/ Instagram/ wheelie_good_life

strašno!!!

RADNICI ŽELEZNICE SE SMEJALI DEVOJCI SA INVALIDITETOM: Umesto da joj pomognu, pustili je da PUZI, nema kraja SRAMU

Radnici se smejali ženi sa invaliditetom koja je morala da puzi uz stepenice prilikom kretanja po londonskoj nadzemnoj stanici

Objavljeno:

Devojka sa invaliditetom bila je primorana da puzi uz stepenice prilikom kretanja po londonskoj nadzemnoj stanici zbog pokvarenog lifta. Ono što je još strašnije u čitavom slučaju, jeste ponašanje radnika koji su sve posmatrali i smejali se.

Dženi Beri (29) iz Britanije, snimila je video kako se stepenik po stepenik penje krećući se unazad, povlačeći rukama nogu po nogu sve do vrha stepenica na stanici Dalston Junction u severoistočnom Londonu.

Tokom snimka na kojem se vidi kako se muči budući da nije mogla da ide kolicima, već da se kao lice sa invaliditetom, penje puzeći, ona je objasnila kako je pokušavala da dođe do svog hotela koji se nalazi tačno ispred stanice. Prilikom snimka ona je rekla je da je najviše nervira način na koji je prema njoj postupalo osoblje Transporta za London (TfL).

Radnici joj se smejali

Ono što je posebno bizarno jeste činjenica da je radnik železnice saopštio Berijevoj da je lift proradio nakon 15 minuta i to u trenutku kada je nesrećna žena dopuzala do vrha stepeništa. Takođe, u jednom trenutku čuo se i smeh radnika, što je Berijevu posebno šokiralo.

"Nije bilo znakova sa stanice sa koje sam krenula da mi kaže da lift nije u funkciji, a takođe nije bilo osoblja na peronu koje bi mi pomoglo da pokušam da dođem do druge dostupne stanice na suprotnoj strani. Pa sam puzala uz ove stepenice jer je moj hotel bio bukvalno izvan ove stanice. Kao korisnik invalidskih kolica, nisam prva osoba kojoj se to ikada dogodilo i sigurno neću biti poslednja. Stvari se moraju promeniti za putnike sa invaliditetom i to brzo.“, rekla je.

Korisnik invalidskih kolica je kasnije uzvratio na komentare upućene njenom videu, rekavši da neki ljudi nisu shvatili poentu snimka i da bi trebalo da se "vrate ispod kamena" i ostave je na miru.

Uputili joj izvinjenje iz železnica

Dodala je da je "jedna osoba od hiljada koja prolazi kroz ovo".

Povodom bizarnog incidenta, oglasili su se iz TfL-a, gde je Mark Evers, nadležan za odnose sa klijentima uputio Berijevoj izvinjenje.

"Duboko nam je žao zbog uznemirujućeg iskustva koje je Dženi Beri imala dok je putovala sa nama i hitno istražujemo ovaj incident sa "Arriva Rail London", koji upravlja London Overgroundom u naše ime , kako bi se osiguralo da se to više ne ponovi. Razumemo da liftovi koji nisu u funkciji mogu imati značajan uticaj na klijente koji se oslanjaju na njih, i mi smo posvećeni tome da transport u Londonu učinimo pristupačnijim. Takođe radimo više kako bismo osigurali da liftovi budu brzo popravljeni i da se informacije o njihovoj dostupnosti odmah objavljuju. Žao mi je što u ovom slučaju potrebne informacije nisu bile lako dostupne.“, rekao je on na kraju svog saopštenja.

Bonus video:

00:12

Lažni invalid u Beogradu

(Espreso/ Blic/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.