UZBUNA U LONDONU: Hitan sastanak u Bakingemskoj palati, otkriven razlog za konferenciju!
Foto: Reuters

koji je uzrok?

UZBUNA U LONDONU: Hitan sastanak u Bakingemskoj palati, otkriven razlog za konferenciju!

Kako piše Daily Mail, zaposlenima će se obratiti lord Čembrlen, najviši zvaničnik u Palati, kao i desna ruka kraljice, ser Kristofer Gajt
Objavljeno: 11:54h

Svi pripadnici kraljevske službe pozvani su jutros na hitan sastanak u Bakingemskoj palati, javlja Daily Mirror.

Najbliži saradnici Kraljice Elizabete II naredili su službenicima kraljevskih rezidencija iz cele Engleske da odmah dođu u London, što je izazvalo spekulacije o zdravlju kraljice na društvenim mrežama.

Princ Filip, koji sledećeg meseca puni 96 godina, je pokrovitelj, predsednik ili član više od 780 organizacija i nastaviće svoju saradnju sa njima. Ipak, on više neće imati aktivnu ulogu u javnim angažmanima.

11:10 - Bakingemska palata je saopštila da će se Princ Filip, suprug Kraljice Elizabete povući sa kraljevskih dužnosti na jesen.

foto: Reuters

- Vojvoda od Edinburga odlučio je da se povuče iz javnosti ove jeseni. Pri donošenju ove odluke imao je punu podršku Kraljice Elizabete - saopštila je Bakingemska palata.

U izjavi se navodi da će on prisustvovati svim događajima koji su prethodno zakazani u periodu od sada do avgusta ove godine.

foto: Reuters

- Kraljica Elizabeta II će nastaviti sa svim javnim angažmanima uz podršku svoje porodice - navedeno je u saopštenju.

Portparol je dodao da Vojvoda od Edinburga "i dalje može da izabere da prisustvuje određenim javnim događajima s vremena na vreme".

10:45 - Iz Bakingemske palate poručuju da nema razloga za brigu i da nije u pitanju zdravlje Kraljice Elizabete ili Princa Filipa.

10:00 - Konferencija je zakazana za 10:00 sati po lokalnom vremenu.

Kako piše Daily Mail, zaposlenima će se obratiti lord Čembrlen, najviši zvaničnik u Palati, kao i desna ruka kraljice, ser Kristofer Gajt.

Društvenim mrežama se proširila vest da ovako hitno sazvan sastanak može značiti samo jedno: da se nešto desilo kraljici (91) ili njenom mužu princu Filipu (95).

Međutim, mediji su primetili da bi zastave na Palati bile spuštene na pola koplja, da je to slučaj, a nisu spuštene, kao i to da se kraljica juče sastala sa premijerskom Terezom Mej, a Filip je bio na javnom događaju, i izgledao je zdravo kao i uvek.

(Espreso.co.rs/Daily Mirror)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.