RODITELJI POLUDELI KADA SU VIDELI KOLIKO NOVCA TREBA DA SE DA ZA UČITELJICU! Jedna majka NAPRAVILA HAOS KAD JE...
Skupocen poklon za učiteljicu., Foto: Shutterstock, ilustracija

škola

RODITELJI POLUDELI KADA SU VIDELI KOLIKO NOVCA TREBA DA SE DA ZA UČITELJICU! Jedna majka NAPRAVILA HAOS KAD JE...

Hteli su da joj poklone spa vikend putovanje i raskošnu večeru za dvoje.

Objavljeno:

Jedna majka u Australiji izazvala je žestoku raspravu odbijajući da učestvuje u grupnom poklonu za učiteljicu svog deteta. Ostali roditelji su se dogovorili da učiteljici poklone luksuzno spa putovanje za nju i njenog partnera. Očekivalo se da svaki roditelj doprinese sa po 45 evra za poklon.

Međutim, samo je jedna majka izrazila nevericu u trend takvih raskošnih poklona u školama, tvrdeći da je 45 evra značajna suma novca za poklon. Bez obzira na kritike drugih roditelja, ona je stala iza svoje odluke. Posledica toga je, kako kaže, to da se oseća izopšteno i poniženo svaki put kada bi došla po svog šestogodišnjaka.

Ne mogu da verujem da su ovo trendovi u školama. Pedeset evra za poklon učiteljici od svakog od nas je zaista puno novca ― rekla je ona primetivši da je jedina koja tu sumu smatra preteranom.

Kako bi postavila primer svom sinu, odlučna majka je odvela sina u kupovinu, gde je lično izabrao, ukrasio i upakovao poklon za svoju učiteljicu. Njena namera bila je da mu pokaže vrednost skromnog davanja poklona, ističući važnost promišljenih gestova iznad skupih znakova pažnje.

Ovaj incident je pokrenuo raspravu o društvenim pritiscima i očekivanjima postavljenim na roditelje, pri čemu neki dovode u pitanje da li su raskošni pokloni motivisani željom da se pokažu kao superiorni staratelji ili strahom od osude drugih. Majčin neumoljiv stav je osvetlio različite perspektive oko davanja poklona u obrazovnim institucijama. Dok rasprava traje, ostaje da se vidi kako će ovaj događaj uticati na buduće prakse davanja poklona među roditeljima i širom zajednicom.

02:58

OD 1. SEPTEMBRA NOVI PREDMET ZA ĐAKE OSNOVNIH ŠKOLA! Stručnjaci otkrili: Predavaće psiholozi, BIĆE OZBILJAN PREDMET

Espreso / Srećna republika / prenela: A.S.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.