ČUVENA VODITELJKA PUCALA SEBI U GLAVU PRED TELEVIZIJSKIM KAMERAMA: Horor u uživom prenosu gledao je ceo svet
Kristin Čabak, Foto: Printscreen/Youtube

strašno!

ČUVENA VODITELJKA PUCALA SEBI U GLAVU PRED TELEVIZIJSKIM KAMERAMA: Horor u uživom prenosu gledao je ceo svet

Po priči Kristin Čabak snimljen je i film

Objavljeno:

Ujutru 15. jula 1974. Kristin Čabak, 29-godišnja televizijska voditeljka, stigla je na Kanal 40, lokalnu TV stanicu na Floridi u kojoj je radila. "Bila je izuzetno dobrog raspoloženja", napisala je Seli Kvin u članku Vašington posta sledećeg meseca.

Niko od Kristininih kolega (tehnički direktor, muški voditelj i dva kamermana) nisu primetili ništa čudno. Program je emitovan, kao i obično, u 9.30 ujutru, ali za nekoliko minuta tim je naišao na tehničku prepreku kada prethodno snimljeni prilog nije uspeo da se pokrene. Usledio je trenutak tišine u programu sve dok se Kristin nije vratila svom scenariju i tada je izgovorila: "U skladu s politikom Kanala 40 da verodostojno prikazuje nasilje i krvoprolića, sada ćete imati priliku prvi videti još jednu stvar - pokušaj samoubistva."

Kristin je uzela revolver "Smith & Vesson" kalibra 38, iz torbe u kojoj je držala lutke (koje je koristila za priredbe u lokalnoj bolnici za decu sa intelektualnim teškoćama), i pucala sebi iza desnog uha. Hiljade gledalaca videlo je njeno samoubistvo u etru. Cev pištolja se zadimila, a kosa joj se razletela po celom licu. Izgledalo je kao da joj je vetar razmrsio kosu. Kristina se zatresla, a potom je udarila glavom o sto, preneo je "Irish Times".

Dok ju je hitna pomoć vozila u bolnicu (gde je kasnije proglašena mrtvom), kolega je na njenom stolu pronašao krvlju natopljenu novinsku priču. Bio je to izveštaj Kristin Čabak o njenoj sopstvenoj smrti, napisan rukom.

Sudbonosni snimak

Za nekoliko sati priča je dospela na naslovnice širom sveta. Za nekoliko meseci slučaj je bio zaboravljen, ali ga nisu zaboravili oni koji su bili opsednuti pronalaženjem "sudbonosnog snimka". Takođe svi su se pitali da li je neko oko nje primećivao išta što bi ukazalo na to da će se Kristin ubiti.

Kako su prenosili tada mediji, Kristinina porodica je bila svesna njenih samoubilačkih tendencija, ali je majka navodno odlučila da nikom ne govori ništa kako njena ćerka ne bi ostala bez posla. Čak ni događaj četiri godine ranije, kada je Kristina popila punu šaku pilula, nije je naterao da sve prizna ljudima oko sebe.

Kristinina prva ljubav stradala je u saobraćajnoj nesreći, a onda je imala još samo jednog dečka kojeg njen otac nije odobravao jer je bio Jevrej, prenosi Stil. Godinu dana pre nego što se ubila, odstranjen joj je desni jajnik, a doktori su joj savetovali da u naredne 2 do 3 godine zatrudni jer to kasnije neće biti moguće. Kristina se kasnije zaljubila u kolegu koji prema njoj nije osećao ništa.

Kristina je bila veoma kritična prema sebi i svom radu. Nedelju dana pre samoubistva rekla je uredniku noćnih vesti da je kupila pištolj: "Mislim da je dobra ideja da se uključim uživo i ubijem se". Novinarka je to rekla u šali, a urednik je odmah promenio temu. Kristinin brat je kasnije priznao javnosti da mu je ona rekla kako planira da se ubije.

Po priči Kristin Čabak snimljen je i film.

Bonus video:

00:09

Ubistvo i samoubistvo u Kaluđerici

(Espreso/Mondo/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.