NOVI SKANDAL DRMA POLITIČKU SCENU: Policija morala da reaguje zbog onoga što je PRONAĐENO u kancelariji MINISTARKE
Karolina Desir, Foto: HATIM KAGHAT / AFP / Profimedia

DRAMA

NOVI SKANDAL DRMA POLITIČKU SCENU: Policija morala da reaguje zbog onoga što je PRONAĐENO u kancelariji MINISTARKE

Kancelarija navodi kako je preko advokata kontaktiran sudija koji je otvorio istragu

Objavljeno:

Tokom prošlomesečne pretrage kancelarije ministarke obrazovanja francuskog govornog područja Karoline Desir pronađeno je 50 malih vrećica kokaina, javlja The Brussels Times, dodajući da je uhapšen jedan pomoćnik iz njene kancelarije.

Dssir je 15. decembra obaveštena da je pomoćnik zadužen za opremu i logistiku u njenoj kancelariji uhapšen u sklopu istrage o trgovini drogom, rekao je njen portparol u saopštenju, potvrđujući ranija medijska izveštanja.

Kokain pronađen u pretrazi kancelarije

“Dan kasnije sproveden je postupak razrešenja zbog zloupotrebe poverenja skladno propisima koji vrede za ministarske dužnosti”, objavila je ministarka na društvenim mrežama.

"Njegova kancelarija je pretražena kako bi se proverilo ima li sumnjivih predmeta. Otkriveno je oko 50 vrećica sa belim prahom", navela je ona.

Kancelarija navodi kako je preko advokata kontaktiran istražni sudija koji je otvorio istragu, dodajući kako su "radili sa istražiteljima na sopstvenu inicijativu". Vrećice sa kokainom su istog dana odneli istražitelji koji, navodi kancelarija, "otada nisu otkrili ništa više i ne žele ispitati ni jednog drugog zaposlenog".

Bonus video:

01:38

18% DROGE KOJA CIRKULIŠE SRBIJOM JE KOKAIN, A MI NEMAMO ZAPLENE! Nikolić tvrdi: Zarađuju milijarde i korumpiraju policiju

(Espreso/ Index/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.