"TO JE LUDO, NIKO NE MOŽE DA JE KONTROLIŠE...": Isplivale ŠOKANTNE TAJNE najtužnije princeze, svi ZANEMELI OD ŠOKA
Princeza Šarlin i princ Albert, Foto: Profimedia

šta ovo znači?

"TO JE LUDO, NIKO NE MOŽE DA JE KONTROLIŠE...": Isplivale ŠOKANTNE TAJNE najtužnije princeze, svi ZANEMELI OD ŠOKA

"Njeno visočanstvo princeza Šarlin prihvata u službu ljude koji se ne pridržavaju zakona", upozorio je Palmero princa Alberta jednom prilikom

Objavljeno:

Klod Palmero bio je zadužen za finansijska pitanja duže od dve decenije u kraljevskoj palati u Monaku, ali je u julu prošle godine podneo ostavku nakon što se našao na meti jednog veb-sajta koji se bavi borbom protiv korupcije. Njegove "tajne sveske" u kojima se detaljno opisuju troškovi kraljevske porodice iz Monaka nedavno je predao uticajnim medijima, uključujući francuski lista "Le Monde", koji je objavio niz zapisa iz ove evidencije.

Palmero je u svojim beleškama posebnu zabrinutost pokazao za problem "ilegalnih migranata" koji su činili veći deo stalnog, osmočlanog osoblja princeze Šarlin.

"Njeno visočanstvo princeza Šarlin prihvata u službu ljude koji se ne pridržavaju zakona", upozorio je Palmero princa Alberta jednom prilikom. U pismu napisanom u januaru 2017. godine otkrio je i da je jedan od zaposlenih sa Filipina "ilegalno već pet godina u zemlji", iako je imao samo jednomesečnu turističku vizu, prenosi "Daily Mail".

"Plaća mu se 100 evra na dan što je preteran iznos", napisao je tada Palmero.

Princeza Šarlin
Princeza Šarlinfoto: Profimedia

"Nemam kontrolu nad princezinom potrošnjom"

Kako Palmerovi podaci datiraju godinama unazad, tu su i zapisi iz 2015, a odnose se na dadilje koje je Šarlin zaposlila za svoje blizance Žaka i Gabrijelu, rođene u decembru 2014. godine. "Ažuriranje o zapošljavanju dadilja... Kompletno smo ilegalni (čak im je turistička viza istekla 7. januara). One ne samo da ilegalno borave u zemlji, već su ušle sa lažnim pasošem", napisao je on u januaru 2015. godine.

Palmero je napravio i evidenciju o 700.000 evra koje je prosledio Šarlin za proslavu rođendana i krštenje dece. Princeza je, navodno, u samo jednom danu u aprilu 2016. tražila da joj se da oko 70 hiljada evra, što je on okarakterisao kao "definitivno preterivanje".

"Zar to nije mnogo?", upitao je, koga je brinulo što Šarlin navodno uzima novac iz fondova koji su bili "neprijavljeni" u poreskom smislu, te je upozorio da je takva praksa opasna.

Bivši glavni upravnik kraljevskog trezora u mediteranskom poreskom raju tvrdi da je očajnički pokušavao da obuzda "opasnu" potrošnju ove Južnoamerikanke, te da ju je 2021. sprečio da zaposli novo, dodatno osoblje.

Princeza Šarlin
Princeza Šarlinfoto: Profimedia

Prinčevski budžet bez dna

Dalje se u ovim knjigama navodi da princ Albert svake godine troši milione sa tajnog francuskog računa kako bi slao novac svojim bivšim ljubavnicama i vanbračnoj deci - Aleksandru Kosti-Grimaldiju (20) i Džazmin Grimaldi (31). "Le Monde" je ovo nazvao "prinčevskim budžetom bez dna".

No, mediji su ipak najviše pažnje obratili na Šarlinine troškove, pa se dalje navodi kako je potrošila oko 950.000 evra za renoviranje svoje vile na Korzici, zajedno sa još toliko novca za preuređenje poslovnog prostora u Monte Karlo.

Takođe, slala je stotine hiljada funti svojoj porodici u Južnoj Africi, pa je tako u decembru 2022. zapisano da je Šarlininom bratu Šonu poslato oko 900.000 evra za kuću.

U decembru 2019. Palmero je zapisao da je Šarlin potrošila "oko 15 miliona evra za osam godina, iako je njen predviđeni trošak za to vreme iznosio oko 7,5 miliona evra".

Princeza Šarlin, princ Albert i njihova deca
Princeza Šarlin, princ Albert i njihova deca foto: Profimedia

"To je ludo. Nemam kontrolu nad princezinom potrošnjom novca", piše on.

Palmerovi zapisi otkrivaju i kako je Šarlin prošle godine dobila sumu od 1, 5 miliona evra samo u novcu, neračunajući brojne druge pogodnosti. Primera radi, Albertove sestre, princeza Karolina (67) i princeza Stefani (58) dobijaju 900.000, odnosno 800.000 evra godišnje. U izveštaju se dodaje i da su Karolina i Stefani "kraljevske dragulje" nosile kao "lični nakit".

Bonus video:

17:04

PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Kraljica Elizabeta bila stidljiva! Otkrili da li će pristustvovati sahrani

(Espreso/ Zena.blic/ Stefana Pavlović/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.