Kako se ZAISTA živi u Severnoj Koreji? 12 minuta Pjongjanga BEZ CENZURE! (VIDEO)
Foto: print screen facebook / Mika Mäkeläinen

na obalama reke Taedong

Kako se ZAISTA živi u Severnoj Koreji? 12 minuta Pjongjanga BEZ CENZURE! (VIDEO)

- Potpuno slobodno sam snimao, niko mi nije rekao da ne snimam - rekao je Mika Makelainen, novinar koji je napravio snimak
Objavljeno:

NJET, NJET! Putin je ZABRANIO Rusima da deci daju OVA IMENA!

Kombinacija tajnovitosti Severne Koreje, stroge kontrole stranih izveštača, ali i odnosa zapadnih medija prema toj zemlji zamagljuju percepciju običnih ljudi o tome kako se zaista živi u Pjongjangu, a snimak od 12 minuta kroz vetrobransko staklo pruža redak uvid u fascinantnu arhitekturu grada i prenosi delić "obične" atmosfere preko granice.

Makelainen je dopisnik državne finske televizijske mreže iz Azije i prošlog meseca je bio na zadatku u Pjonjangu, kako bi izveštavao sa proslave "Dana sunca", kojim se obeležava godišnjica rođenja Kim Il Sunga.

foto: print screen facebook / Mika Mäkeläinen

Na putu od centra grada ka aerodromu minibusom, Mikelainen je uzeo mobilni telefon i počeo da snima kroz prednje staklo. - Potpuno slobodno sam snimao, niko mi nije rekao da ne snimam - rekao je on. Na snimku se vidi 12 minuta putovanja velikim, širokim bulevarom, a zatim izlazak iz grada i vožnja nešto lošijim putem do aerodroma. Ulice su prilično prazne, verovatno zbog praznika i kiše.

foto: print screen facebook / Mika Mäkeläinen
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.