IRAN PRIZNAO NAPAD NA PAKISTAN: Upozorava se na OZBILJNE POSLEDICE!
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

javljeno je

IRAN PRIZNAO NAPAD NA PAKISTAN: Upozorava se na OZBILJNE POSLEDICE!

Iranski ministar spoljnih poslova rekao je da je meta operacije bila militantna grupa Džejš al Adli, koju je opisao kao "iransku terorističku grupu" u Pakistanu

Objavljeno:

Iran je priznao da je juče izveo raketni i dron napad na zapadni Pakistan, dok su zvaničnici u Islamabadu rekli da je dvoje dece ubijeno, a troje povređeno u napadu u Beludžistanu.

Iranski ministar spoljnih poslova rekao je da je meta operacije bila militantna grupa Džejš al Adli, koju je opisao kao "iransku terorističku grupu" u Pakistanu. Zbog toga je pakistanska vlada opozvala svog ambasadora u Iranu. Udar u Beludžistanu dolazi nakon što je Iran napao mete u Iraku i Siriji ranije ove nedelje.

Iran
foto: STRINGER / AFP / Profimedia

Pakistan, država sa nuklearnim oružjem, rekao je da je napad "ilegalan" i upozorio na "ozbiljne posledice". Međutim, iranski ministar inostranih poslova Hosein Amir-Abdolahian insistirao je u Davosu da niko od pakistanskih državljana nije bio na meti osim pripadnika Džejš al-Adla, piše BBC.

"Mi smo ciljali samo iranske teroriste na pakistanskom tlu", rekao je Amir-Abdolahian, a potom dodao da je razgovarao sa pakistanskim kolegom i "uverio ga da poštuju suverenitet i teritorijalni integritet Pakistana i Iraka".

Bonus video: MOGUĆA KOPNENA OFANZIVA AMERIKE NA IRAN? Zoronjić tvrdi: SAD će krenuti u invaziju kao što su na Irak, zato su uplašeni

02:05

MOGUĆA KOPNENA OFANZIVA AMERIKE NA IRAN? Zoronjić tvrdi: SAD će krenuti u invaziju kao što su na Irak, zato su uplašeni

(Espreso/Mondo/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.