FOTOGRAFIJA KOJA JE DALA NADU! 7 meseci otkako je malena Kata NESTALA, a sada je jedna SLIKA UZBURKALA javnost...
Mala Kata, Foto: Printscreen/Facebook/Restaurantes Latinos Milano Italia

potraga

FOTOGRAFIJA KOJA JE DALA NADU! 7 meseci otkako je malena Kata NESTALA, a sada je jedna SLIKA UZBURKALA javnost...

Potraga za malom Katom koja je nestala u Italiji i dalje traje

Objavljeno:

Jedna fotografija probudila je nadu u slučaju male Kate (5), devojčice koja je nestala u Firenci 10. juna prošle godine. Fotografija prikazuje devojčicu kako sedi u autobusu i gleda kroz prozor, a sumnja se da je snimljena u Španiji.

Da li je na fotografiji mala Kata? Osoba koja je uslikala devojčicu misli tako, zbog čega je fotografiju poslala karabinjerima u Italiji. Oni od 10. juna 2023. godine tragaju za malom Katom Alvarez, petogodišnjom devojčicom poreklom iz Perua, za koju se sumnja da je oteta iz hotela Astor u Firenci.

"Oči i nos izgledaju kao njeni, ali je bio odraz od stakla i ne vide joj se dobro usta i brada. Zato ne mogu da budem 100 posto siguran da je to ona", rekla je Ketrin Alvarez Vaskez, majka nestale devojčice.

Nestanak male Kate
Nestanak male Katefoto: Printscreen/Facebook/Restaurantes Latinos Milano Italia

Ona je prethodnih dana pozvana u policiju da pogleda fotografiju, dok istražitelji nastavljaju sa istragom.

Njoj je prikazana slika i uvećano lice deteta. Kvalitet nije odličan: devojčica na slici ima kosu zavezanu u dva repa - detalj koji je izazvao interesovanje osobe koja je snimila fotografiju, crvenu jaknu i izgleda da nosi ranac.

Policija nije otkrila izvor i lokaciju na kojoj je snimljena fotografija, kako ne bi ugrozila istragu. Međutim, prema detaljima koje je dala majka, moguće je da je fotografija nastala u španskom gradu.

Majka je rekla da ne zna da li je devojčica sa fotografije bila sama ili u društvu odraslih. Desetine fotografija do sada je stiglo do istražitelja, ali samo nekoliko se smatraju interesantnim za slučaj.

Mala Kata
Mala Katafoto: Printscreen/Facebook/Restaurantes Latinos Milano Italia

Glavni tužilac Filipo Spiezia potvrdio je da su aktivnosti u vezi sa inostranstvom u toku, ali se još istražuje kako je devojčica izvedena iz zgrade hotela, gde su se peruanski klanovi sukobili oko kontrole soba.

"Istrage su imale za cilj pribavljanje dokaza o navodnim počiniocima zločina i rekonstrukciju konteksta u kome se kidnapovanje Kate odigralo, uključujući bilo kakvu dinamiku kriminala u pozadini", izjavio je Spiezia.

Potraga za devojčicom traje već sedam meseci.

Bonus video:

03:32

NESTANAK DECE

(Espreso/ Telegraf.rs/ I.N/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.