OVO JE TRENUTAK KADA JE MOMAK ISTRČAO PRED AVION KOJI SE KREĆE: Bio u ČARAPAMA, nakon toga pronađen je MRTAV! VIDEO
Nekoliko trenutaka pre smrti putnika, Foto: PrintScreen/ YouTube/ FOX 13 News Utah

horor

OVO JE TRENUTAK KADA JE MOMAK ISTRČAO PRED AVION KOJI SE KREĆE: Bio u ČARAPAMA, nakon toga pronađen je MRTAV! VIDEO

Muškarac je poginuo kada je izleteo na poletno-sletnu stazu u trenutku dok je pun avion spremao da poleti

Objavljeno:

Nadzorne kamera na međunarodnom aerodromu u Solt Lejk Sitiju u Juti, SAD, zabeležile su poslednje trenutke života putnika po imenu Efinger, koji je 1. januara u želji da stigne na svoj let, izleteo na pistu u trenutku dok je pun avion spremao da poleti.

Snimci prikazuju da je Kajler Efinger (30), pre nego što je poginuo probio obezbeđenje aerodroma, prošao kroz izlaz u slučaju nužde, a zatim u čarapama pretrčao pistu. Svoj let jurio je kako bi iz Jute stigao u Denver - da poseti svog dedu. Nažalost, to nije doživeo, jer je mladić proglašen mrtvim na licu mesta kada ga je usisao motor aviona.

Prema navodima tamošnjih medija, on je trebalo da poleti iz Jute za Denver ali je, prema rečima porodice, verovatno imao neku vrstu mentalne krize. Mladićevo beživotno telo pronađeno je u turbini kada je proglašen mrtvim na licu mesta.

Oko 21:52 sati, 1. januara, menadžer na aerodromu kontaktirao je dispečere u Kontrolnom centru aerodroma kako bi prijavio "nered u vezi sa putnikom na obezbeđenoj strani terminala".

Ni obezbeđenje nije uspelo da ga zaustavi

Nadzorni snimci objavljeni na Jutjub kanalu "FOX 13 News Utah" snimile su momka kako kroz aerodrom trči u čarapama, dok u rukama drži cipele i zaleće se na zaključana vrata gejta koja pokušava da otvor. Onda razgovara sa radnikom aerodroma, pre nego što se zatrčava na druga zaključana vrata kako bi ih razvalio. Tu pada na zemlju, ustaje i počinje da udara u staklo cipelama. Nakon toga ga kamere snimaju kako izlazi na vrata za evakuaciju i trči niz stepenice.

Pošto je nekako uspeo da izleti na pistu, termalne kamere su ga snimile kako trči ka avionu koji je išao polako po pisti. Nakon toga pronađen je mrtav.

Nekoliko sekundi pre smrti putnika
Nekoliko sekundi pre smrti putnikafoto: PrintScreen/ YouTube/ FOX 13 News Utah

Propustio let zbog bezbednosne kontrole

Efingerov otac Džud rekao je da im je policija tokom noći saopštila tragične vesti.

"Prošla je ponoć kada su nam pokucali na vrata i rekli nam vest koju nijedan roditelj ne želi da čuje. Zadržan je tokom bezbednosne kontrole i propustio je let. Čuli smo se, mogao sam da naslutim šta će biti. Doživeo je takozvanu maničnu fazu, to se nikad dobro ne završi. Od ovog ne postoji gore", rekao je otac mladića.

Mladić je imao bipolarni poremećaj

Džud kaže da je njegov sin bio mladić dobre duše, koji je brinuo o svima, ali se poslednjih godina suočio sa određenim psihičkim problemima.

"Pre desetak godina smo saznali da je bipolaran", rekla je Efringova sestra.

Tada je, kaže, imao prvu maničnu epizodu, a iste su se ponavljale na svake dve do tri godine i svaki put je bilo sve teže. Zbog cele nesreće, porodica sada apeluje na sve da vode računa o mentalnom zdravlju svojih najmilijih i da obavezno potraže pomoć.

Kontrolori na aerodromu kasnije su rekli policajcima iz Odeljenja za aerodrom "Solt Lejk Sitija" da je muškarac pobegao kroz vrata za hitne slučajeve.

Ovih dana, u toku je više nezavisnih istraga kako bi se utvrdilo kako je tačno došlo do ove tragedije, odnosno kako je civil uspeo da se dokopa piste.

Bonus video:

00:08

Sletanje na aerodrom po kiši

(Espreso/ Blic/ G.V/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.