GRČKA POVEĆALA TAKSE, EVO KOLIKO KOŠTA NAJJEFTINIJI I NAJSKUPLJI SMEŠTAJ: Nove cene objavljene
Foto: Privatna arhiva

obratite pažnju

GRČKA POVEĆALA TAKSE, EVO KOLIKO KOŠTA NAJJEFTINIJI I NAJSKUPLJI SMEŠTAJ: Nove cene objavljene

Ona se naplaćuje u svim objektima za smeštaj turista u Grčkoj

Objavljeno:

Grčka vlada je od 1. januara primenila novu ekološku taksu i ona se sada plaća umesto boravišne takste, koja je bila aktuelna od 2018. godine.

Ona se naplaćuje u svim objektima za smeštaj turista u Grčkoj. Ekološka taksa naplaćivaće se na licu mesta tokom cele godine i ona zavisi od kategorizacije smeštajnog objekta.

Cene apartmana i hotela

U periodu od marta do oktobra, studiji i apartmani plaćaće se 1,5 evra po osobi za jednu noć. Hoteli do dve zvezdice koštaće 1,5 evra po osobi za noć, hoteli sa tri zvezdice tri evra po osobi za noć, hoteli sa četiri zvezdice sedam evra po osobi za noć, dok će hoteli sa pet zvezdica koštati 10 evra po osobi za noć.

Podsetimo, Grčka vlada je ranije navela povećava turističke takse kako bi ih usmerila u fond za sanaciju štete koje izazivaju klimatske promene.

Bonus video: GRČKA POD HITNO DA NAPRAVI PLAN ZA REKONSTRUKCIJU ŠUMA! Metorolog otkrio: One su važne za održavanje KLIMATSKE RAVNOTEŽE

01:20

GRČKA POD HITNO DA NAPRAVI PLAN ZA REKONSTRUKCIJU ŠUMA! Metorolog otkrio: One su važne za održavanje KLIMATSKE RAVNOTEŽE

(Espreso/Blic/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.