JOŠ JEDAN RAZORAN ZEMLJOTRES POGODIO JAPAN: Tlo nastavlja da drhti
Japan, Foto: Yusuke FUKUHARA / AFP / Profimedia

POTRESI

JOŠ JEDAN RAZORAN ZEMLJOTRES POGODIO JAPAN: Tlo nastavlja da drhti

Japanska meteorološka agencija (JMA) zabeležila je više od 50 potresa magnitude jednake ili više od 3,2 u razmaku od četiri sata na poluostrvu Noto

Objavljeno: 15:21h

Nov zemljotres jačine 7 stepeni pogodio je Japan!

Niz jakih zemljotresa pogodio je danas centar Japana, od kojih je najjači prema prvoj proceni bio magnitude 7,4, izazivajući znantne štete i cunami sa pliminim talasima višim od metar na mestima, dok je stanovništvo u zahvaćenim zonama pozvano da se evakuiše ka višim delovima.

Centar za upozorenje na cunami u Pacifiku (PTWC) američka agencija sa sedištem na Havajima kasnije je javila da je pretnja od cunamija "u velikoj meri otklonjena".

Japanska meteorološka agencija (JMA) zabeležila je više od 50 potresa magnitude jednake ili više od 3,2 u razmaku od četiri sata na poluostrvu Noto, na severu departmana Išikava, na obali Japanskog mora. Najjači potres dogodio se u 16.10 (8.10 po srednjeevropskom vremenu) na severoistočnom vrhu poluostrva.

Prvobitno je objavljeno da je on magnitude 7,4, ali je zatim tu jačinu američki geološki institut revidirao na više, na magnitudu 7,5, a japanska meteorološka agencija na 7,6. Potres se osetio do Tokija koji se nalazi više od 300 metara ptičjim letom od Nota.

Uskoro opširnije...

Bonus video:

01:20

SNAŽAN TAJFUN POGODIO JAPAN! Hitno evakuisano više od 200.000 ljudi

(Espreso / Kurir / Priredila: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.