ONO ŠTO JE MLADOŽENJA TRAŽIO OD SVATOVA PRED VENČANJE JE ŠOK: Njegov najbolji drug MOMENTALNO ODBIO da dođe
Mladenci, Foto: Profimedia

ovo niko nije očekivao

ONO ŠTO JE MLADOŽENJA TRAŽIO OD SVATOVA PRED VENČANJE JE ŠOK: Njegov najbolji drug MOMENTALNO ODBIO da dođe

Ispovest koja je podelila korisnike foruma Reddit

Objavljeno:

Venčanje je jedan od najvažnijih događaja u životu gotovo svih ljudi. Pripreme za „dan D“ traju mesecima, kako za mladu i mladoženju, tako i za njihove goste. Ali, kad mladenci u poslednji čas zahtevaju od gostiju da poštuju određena pravila, često nastane problem.

To je iskusio i jedan korisnik Reddita koji je na ovom forumu podelio svoje iskustvo.

- Moj najbolji drug je zakazao venčanje baš za Novu godinu. Devojka sa kojom će otići pred oltar mi se baš i ne dopada, ali ona je njegov izbor i to poštujem. Supruzi i meni je poslao pozivnicu još letos i naravno da smo s radošću prihvatili poziv – napisao je ovaj muškarac.

Ali, nekoliko dana pred venčanje saznao je da mladini roditelji insistiraju na tome da svadbeno veselje prođe bez alkohola. Mladoženja se nije usprotivio i o tome je obavestio sve zvanice.

- Pitao sam suprugu da li je saglasna da odemo na venčanje i dočekamo Novu 2024. godinu bez nazdravljanja alkoholom. Gledala me je zblanuto i decidno rekla da to ne dolazi u obzir. Bila mi je potrebna njena potvrda, jer sam pomislio da sam ja jedina osoba koja neće pristati na tako nešto. Kakva je to svadba bez alkohola i kakav je to Doček bez alkohola?! – pita se ovaj mladi čovek.

Alkohol
Alkoholfoto: Profimedia

On je, kaže, odmah pozvao budućeg mladoženju i saopštio mu da on i njegova supruga ipak neće doći na svadbu. Naveo je alkohol kao razlog otkazivanja dolaska. Potom je pozvao ostale prijatelje i pitao ih da li će oni ići na venčanje. Od 12 drugara svega četvorica su pristala da odu na venčanje.

Nije očekivao da će ga zbog toga budući mladoženja napasti, ali to se ipak dogodilo.

- Pozvao me je i osuo drvlje i kamenje po meni. Rekao mi je da sam mu upropastio najvažniji dan u životu i da sam podbunio ostale drugare da mu otkažu dolazak. I još mi je rekao da on nema toliko novca da može da otkazuje deo keteringa, te da sam ga uvalio u finansijske probleme – požalio se ovaj muškarac na Redditu, pitajući ljude da li je zaista toliko kriv koliko ga sada već bivši najbolji prijatelj optužuje.

Odgovori koje je dobio nisu ga obradovali.

- Ako voliš i poštuješ svog prijatelja, neće ti ni biti potreban alkohol na njegovoj svadbi. Nije trebalo tako da postupiš.

- Tvoje ponašanje je nezrelo. Zar je alkohol važniji od prijateljstva?

- Nije u redu što te mladoženja nije ranije obavestio da će na njegovoj svadbi alkohol biti zabranjen. Ali, isto tako, ni ti se nisi poneo prijateljski. Svadba je jednom u životu i možeš da izdržiš nekoliko sati bez alkohola. Pa šta ako je iste večeri i doček Nove godine? – bili su neki od komentara ispod objave.

Ipak, bilo je i onih koji su stali na stranu ovog muškarca i osudili mladoženju.

Mladenci
Mladencifoto: Profimedia

- Ako su roditelji mladine majke odlučili da na svadbi njihove ćerke i zeta neće biti služen alkohol, onda to znači da mladoženja nema „svoje ja“ i da će ga mlada „vozati“ kako joj bude bilo drago. Nije ti potreban prijatelj koji je pristao da bude izmanipulisan!

- Mislim da nije u redu da mlada i mladoženja očekuju da gosti neće popiti ni kap alkohola, a znaju da je iste večeri „najluđa noć“. Pa ko još ostaje trezan za Novu godinu?!

- Mlada i mladoženja su namerno dugo prećutkivali da će alkohol na njihovom venčanju biti zabranjen, jer je alkohol skup, a oni su po svemu sudeći škrtice. Takav prijatelj ti nije potreban – komentarisali su oni koji smatraju da ovaj muškarac nije pogrešio što je odbio da se pojavi na venčanju svog sada već bivšeg najboljeg druga.

Bonus video:

04:23

KOJE SU PROSEČNE CENE ZA ORGANIZACIJU JEDNE SVADBE? Bubanja: Samo restoran je 9.000 evra, a NEĆETE VEROVATI GDE ODE NAJVIŠE NOVCA

(Espreso / srecna.republika.rs / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.