NEOBIČNO POLJE SNIMLJENO IZ AVIONA OSTAVILO JE LJUDE ZATEČENE: Nisu znali ŠTA je TO, a onda su shvatili... (VIDEO)
Zmajevo voće, Foto: PrintScreen/ TikTok/ brad..stewart1572

prelepo

NEOBIČNO POLJE SNIMLJENO IZ AVIONA OSTAVILO JE LJUDE ZATEČENE: Nisu znali ŠTA je TO, a onda su shvatili... (VIDEO)

Snimak polja zmajevog voća zasenio je sve ljude

Objavljeno:

Snimak neobičnog prizora s leta iz Vijetnama u Australiju, koju je jedan čovek objavio na TikToku, prikupio je više od 14 miliona pregleda u mesec dana. Kroz avionski prozor vide se stotine narančastih i žutih oblika, a tiktoker je pitao ljude znaju li što je to.

Niko nije imao pojma u šta gleda. "To je nekakav koncert?" napisao je jedan. Drugi su rekli da izgleda poput konfeta. Na kraju im je autor snimka otkrio da je to polje zmajevog voća, poznatijeg kao pitaja. To voće poreklom iz Srednje i Južne Amerike raste na kaktusu čiji su cvetovi među najvećima na svetu, s prečnikom od 25 centimetara i dužinom od 30 centimetara.

Zmajevog voća ima i u Aziji, a Vijetnam je bio veliki izvoznik sve do pandemije koronavirusa. Na snimku se vide osvetljena polja pitaje, trik kojim se služe farmeri kako bi potakli cvetanje i produžili sezonu, koja traje kad ima dnevne svetlosti 12 ili više sati. Tada farmeri koriste LED svetla kako bi produžili dnevnu svetlost i prevarili biljke da misle da je još leto.

Bonus video:

03:42

OVO JE LAK NAČIN ZA SPREVAČANJE DIJABETESA Dr Stanišić: Voće ima potpuno drugo dejstvo nego što se mislilo! PRODAVNICE PUNE ZAMKI?

(Espreso/ Index.hr/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.