DOŠLO VREME DA POMENE I NAJGOREG MEĐU SVIMA: Erdogan ZAPREPASTIO svet rečima, da li je realno da je do TOGA došlo?
Redžep Tajip Erdogan, Foto: AP

palestina i izrael

DOŠLO VREME DA POMENE I NAJGOREG MEĐU SVIMA: Erdogan ZAPREPASTIO svet rečima, da li je realno da je do TOGA došlo?

Erdogan je iskoristio kritično poređenje između Hitlera i Netanjahua govoreći o situaciji u Palestini

Objavljeno:

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da se izraelski premijer Benjamin Netanjahu ne razlikuje od Adolfa Hitlera i uporedio je izraelske napade na Gazu sa nacističkim progonom Jevreja.

Govoreci na jednom događaju u Ankari, Erdogan je ponovio svoje kritike zapadne podrške Izraelu i dodao da je Turska spremna da primi akademike i naučnike koji su se suočili sa progonom zbog svojih stavova o sukobu u Gazi, prenosi Rojters.

Turski predsednik je prošle nedelje izjavio da je sramota za čovečanstvo da toliko "slavnih" država skrštenih ruku gleda izraelske "varvarske napade, masakre i pljačke".

Benjamin Netanijahu
Benjamin Netanijahufoto: EPA-EFE/AMIR COHEN / POOL

- Istorija će suditi onima koji su odgovorni za izazivanje ove odvratne slike, onima koji su pokušali da je legitimizuju i onima koji su zatvorili oči pred njom - rekao je Erdogan na prošlonedeljnoj ceremoniji dodele predsedničkih nagrada za kulturu i umetnost u Ankari, prenela je agencija Anadolija.

Bonus video:

03:26

PRAVOSLAVNI SVET SOLIDARNIJI SA PALESTINCIMA OD MUSLIMANA Dimitrijević: Erdogan jak samo na rečima jer zna KO je pripremao sukob

(Espreso/ Agencije/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.