ODVEO DEVOJKU NA ROMANTIČNO MESTO, PA OSTAO ŽIV ZAKOPAN: Hteo da je ZAPROSI, a umesto toga... NIJE MU BILO SPASA!
Džoš Tejlor, Foto: NINE NEWS AUSTRALIA / SCREENSHOT

NESUĐENI MLADOŽENJA

ODVEO DEVOJKU NA ROMANTIČNO MESTO, PA OSTAO ŽIV ZAKOPAN: Hteo da je ZAPROSI, a umesto toga... NIJE MU BILO SPASA!

Džoš je sahranjen u Brizbejnu u prisustvu porodice i brojnih prijatelja koji su bili zamoljeni da za tu priliku obuku šortseve, šarene haljine i košulje kako bi odrazili opušteni i raspoloženi stav prema životu nesuđenog mladoženje

Objavljeno:

Izlet porodice Tejlor iz Brizbejna na ostrvu Kvinslend (Australija) na popularnoj Vurim plaži pretvorio se u horor priču kada je Džoš Tejlor (23) upao u rupu duboku 1,5 metara i ostao živ zakopan u pesku dan nakon što je rodbini i prijateljima saopštio da namerava da zaprosi svoju devojku Kejtlind Odri i da je pita da se uda za njega u novogodišnjoj noći.

Kako je saopštila policija nakon detaljne istrage, tragedija se dogodila kada je Džoš nesmotreno ustao sa stolice i izgubio ravnotežu pored rupe koju je sa prijateljima iskopao da bi u njoj po maorskom receptu ispekli divlju svinju.

Prema rečima svedoka, Džoš je padajući naglavačke u jamu mahao rukama te dotakao peščane ivice rupe koje su se obrušile na njega tako da su mu samo stopala ostala na površini i ostao je živ zakopan.

porodica Tejlor
porodica Tejlorfoto: NINE NEWS AUSTRALIA / SCREENSHOT

Konopcem ga izvlačili

Svi su odmah priskočili u pomoć i počeli da ga otkopavaju a okupljenima su se ubrzo priključili i spasioci i jedan lekar koji nije bio na dužnosti.

- Bio je zakopan glavom prema napred i jedva su mu se videla stopala. Probali smo da ga iskopamo ali bezuspešno tako da smo mu oko gležnjeva vezali konopac. Nas 15-oro smo pokušavali da ga izvučemo ali bezuspešno zbog težine peska i vakuma koji se stvorio. Dok su jedni otkopavali pesak oko Džoša, drugi su vukli i jedva smo ga izvadili iz rupe ali zbog sila kojima je bio izložen telo mu je bilo skroz izlomljeno - priseća se jedan od očevidaca.

Džoš nije imao puls kada je izbavljen iz rupe pa su rendžeri koji su već bili na licu mesta, prijatelji i porodica čak 45 minuta nesrećnom mladiću davali prvu pomoć u vidu veštačkog disanja i masaže srca dok konačno nije prebačen helikopterom u najbližu bolnicu u predgrađu Brizbejna na dalju reanimaciju.

Spašavanje Džoša Tejlora
Spašavanje Džoša Tejlorafoto: NINE NEWS AUSTRALIA / SCREENSHOT

Nažalost, zbog narušenih svih važnih vitalnih funkcija Džoš je mogao da živi samo na aparatima tako da je porodica donela tešku odluku i po savetu lekara dozvolila da nesrećnog mladića isključe sa aparata te je on preminuo šest dana nakon incidenta.

Džoš je sahranjen u Brizbejnu u prisustvu porodice i brojnih prijatelja koji su bili zamoljeni da za tu priliku obuku šortseve, šarene haljine i košulje kako bi odrazili opušteni i raspoloženi stav prema životu nesuđenog mladoženje.

(Espreso / Blic/ Daily Mail/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.