"NEKA TRUNU U PAKLU...": Tramp pogubio ŽIVCE, uputio SALVU ŽESTOKIH UVREDA, svi bruje o njegovoj objavi za BOŽIĆ
Donald Tramp, Foto: EPA-EFE/YURI GRIPAS / POOL

ŠTA MU JE OVO TREBALO?

"NEKA TRUNU U PAKLU...": Tramp pogubio ŽIVCE, uputio SALVU ŽESTOKIH UVREDA, svi bruje o njegovoj objavi za BOŽIĆ

Tramp je besneo na predsednika Džo Bajdena i posebnog tužioca Džeka Smita, iznoseći brojne i lažne tvrdnje da su njegovi pokušaji da ostane na vlasti nakon gubitka izbora 2020. predstavljali vitalnu odbranu američke demokratije i stoga su bili potpuno legalni

Objavljeno:

Većina globalnih političkih, duhovnih i nacionalnih vođa obeležava Božić pozivima na mir ili naglašavajući vrline porodice i zajedništva, ali to nije stil Donalda Trampa, piše CNN.

Bivši predsednik proizveo je na Badnje veče i Božić na svojoj društvenoj mreži "Truth Social" bujicu besa i gorčine, uglavnom zbog svojih pravnih nevolja, pokazujući time kako će lične opsesije prenositi na naciju u ključnoj izbornoj godini 2024.

Tramp je besneo na predsednika Džo Bajdena i posebnog tužioca Džeka Smita, iznoseći brojne i lažne tvrdnje da su njegovi pokušaji da ostane na vlasti nakon gubitka izbora 2020. predstavljali vitalnu odbranu američke demokratije i stoga su bili potpuno legalni.

Ekstremna retorika

U uvredljivim objavama pisanim velikim slovima, Tramp je pojačao svoju ekstremnu retoriku o imigraciji koja je već izazvala poređenje s nacističkom retorikom i ponovio svoje stajalište o neograničenoj predsedničkoj moći zbog koje se kritičari boje autokracije ako on pibedi na sledećim izborima.

Samo tri nedelje pre početka glasanja u utrci za nominaciju republikanaca za predsedničke izbore Tramp je izraziti favorit, sa više od 60 posto podrške među članovima stranke.

Njegove objave pokazuju da su njegove lažne tvrdnje o izbornoj prevari pre tri godine još uvek kičmeni stub njegovog političkog projekta.

A njegove tirade, u vreme kada su se Amerikanci koji slave Božić okupljali s najdražima i tražili trenutak mira, nagoveštavaju besno stanje duha i potpuno poricanje, piše CNN i dodaje da će to verovatno pobuditi nove brige o njegovom temperamentu i podobnosti da ponovno služi kao vrhovni zapovednik i mračni su predznak šta bi još jedan Trampov mandat mogao da donese.

Donald Tramp
Donald Trampfoto: Profimedia

‘Nasilnici i čudaci‘

Na Badnje veče Tramp je objavio velikim slovima: "Špijunirali su moju kampanju, lagali Kongresu, izigrali zakon FISA, namestili predsedničke izbore, omogućili su milionima ljudi, mnogima iz zatvora i mentalnih institucija, da preplave našu zemlju, zaribali u Avganistanu, a nasilnici i čudaci Džoa Bajdena, poput poludelog Džeka Smita progone me na dosad neviđeni način. To se zove mešanje u izbore. Srećan Božić!"

Njegovo raspoloženje jedva je bilo drugačije na Božić kad je optužio Bajdena da orkestrira mešanje u izbore režirajući 91 kazneno delo i četiri suđenja koja čekaju bivšeg američkog predsednika.

U jednoj od svojih najbizarnijih i najneumerenijih objava poželeo je srećan Božić "svetskim vođama, i dobrim i lošim, ali niko od njih nije tako zao i ‘bolestan‘ kao nasilnici koje imamo u našoj zemlji."

U poslednjem napadu na Bajdena i Smita, Tramp je napisao: "NEKA TRUNU U PAKLU. JOŠ JEDNOM SREĆAN BOŽIĆ!"

Donald Tramp
Donald Trampfoto: EPA-EFE/Yuri Gripas / POOL

Milioni Amerikanaca će verovatno glasati za Trampa na predsedničkim predizborima pokazujući da ih ne uznemiruje njegovo ponašanje ili njegov sve veći ekstremizam, dodaje CNN.

Još desetine miliona će ga verovatno podržati ako bude republikanski kandidat dok nastoji ostvariti zapanjujući politički povratak i postati tek drugi bivši predsednik koji je osvojio drugi mandat koji nije uzastopno – u Trampovom slučaju, nakon što je osramoćen napustio Vašington, nekoliko dana nakon napada njegovih pristalica na američki Kapitol nakon proteklih predsedničkih izbora na kojima je pobedio Bajden.

Bonus video:

01:01

TRAMP JE OSVEDOČENI MRZITELJ MUSLIMANA M. Kostić: Obe strane polažu prava na božju pomoć U RATU, a od OVOGA NAJVIŠE STRAHUJU

(Espreso/ Jutarnji.hr/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.