UPRAVO JE SAOPŠTENO: IDF pronašao tela dvojice vojnika koje je oteo Hamas
Foto: EPA NEIL HALL

NAJNOVIJA VEST

UPRAVO JE SAOPŠTENO: IDF pronašao tela dvojice vojnika koje je oteo Hamas

Šerman je poslednji put razgovarao sa svojom majkom ujutro 7. oktobra

Objavljeno:

Izraelska vojska (IDF) saopštila je danas da je da su njene snage u Gazi pronašle tela dvojice vojnika koje je kao taoce bila uzela palestinska militantna grupa Hamas, a reč je o Niku Bajzeru (19) i Ronu Šermanu (19).

Bajzer je vojnu službu počeo 30. aprila, a 7. oktobra su ga zarobili pripadnici Hamasa prilikom napada na bazu u blizini prelaza Erez.

Radio je na izdavanju dozvola i prolazu robe preko tog prelaza u Gazu, navodi Tajms of Izrael. Bajzer nije trebalo da bude u bazi tog dana, ali se zamenio sa prijateljem koji je želeo da bude slobodan tog vikenda.

Šerman je poslednji put razgovarao sa svojom majkom ujutro 7. oktobra, kada je Hamas napali vojnu bazu u blizini granice sa Gazom, u kojoj je bio. Kasnije je poslao poruku svojim roditeljima "gotovo je".

IDF je prethodno saopštio da je u Pojasu Gaze otkrio telo Elije Toledana (28), civila koga je Hamas oteo u napadu 7. oktobra.

Najnoviji sukob Izraela i Hamasa počeo je 7. oktobra, kada je Hamas prvo raketirao, a zatim izveo kopneni upad na jug Izraela, ubivši oko 1.200 ljudi i uzevši više od 240 talaca.

Deo talaca oslobođen je tokom sedmodnevnog primrija koje je okončano 1. decembra.

Bonus video

02:18

HAMASOVCI SEKLI PETE ŽENAMA DA NE BI BEŽALE! Trifunović: Izrael bi SIGURNO upotrebio nuklearno oružje, da Amerika nije uradila OVO

(Espreso/Telegraf.rs/Marija Milutinović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.