SUROVOG MAFIJAŠA PUŠTAJU NA SLOBODU: Ubio i RASKOMADAO najmanje 11 osoba, porodice ŽRTAVA BESNE! (VIDEO)
Entoni Senter, Foto: pRINTSCREEN/X/@Sitdowncrimepod

Entoni Senter

SUROVOG MAFIJAŠA PUŠTAJU NA SLOBODU: Ubio i RASKOMADAO najmanje 11 osoba, porodice ŽRTAVA BESNE! (VIDEO)

Budući ubica bio je nadaleko poznat u komšiluku kao "usijana glava"

Objavljeno:

Mafijaški ubica iz porodice Gambino, Entoni Senter (68) koji služi doživotnu kaznu mogao bi biti uslovno pušten na slobodu 2024. godine.

"Hladnokrvni" mafijaški ubica povezan je sa ubistvima najmanje 11 ljudi, a mnoga od tih tela su raskomadana. Senter će možda biti pušten iz saveznog zatvora sledeće godine nakon što je odslužio samo 35 godina svoje doživotne kazne - što je razbesnelo i rastužilo porodice njegovih žrtava.

On svoju kaznu služi u Kananu u državi Pensilvaniji. Nedavno je dobio zeleno svetlo za puštanje na slobodu od strane američke Komisije za uslovnu slobodu.

- Komisija je utvrdila da je on u velikoj meri poštovao pravila te institucije i da njegovo puštanje na slobodu u junu 2024. neće ugroziti javni interes - rekla je portparolka Ministarstva pravde za Post.

Federalne vlasti nekada nisu ovako gledale na Sentera, koji je 1989. osuđen na doživotnu kaznu plus 20 godina nakon što je osuđen za učešće u najmanje 11 ubistava.

Senter je, zajedno sa šest drugih mafijaša, takođe optužen i za reketiranje, uključujući trgovinu narkoticima, krađu automobila, zelenašenje i iznudu.

Senter je bio član mafijaške ekipe koja je radila pod Rojem DeMeom. Ekipa je delovala u Bruklinu, gde su mnoga njihova ubistva počinjena tokom 1970-ih i 1980-ih.

Federalne i gradske vlasti su ušle u trag najmanje 75 smrtnih slučajeva i nestanaka od strane DeMeove grupe - a nezavisni istraživači procenjuju da je njihov broj više od 200.

Rudi Đulijani, tadašnji američki advokat Južnog okruga Njujorka koji je prvobitno pokrenuo slučaj protiv Sentera i 20 drugih članova porodice i saradnika porodice Gambino - uključujući tadašnjeg kuma "Velikog Pola" Kastelana - bio je zapanjen odlukom o uslovnom otpustu.

- Senter „treba da umre u zatvoru“ - izjavio je Đulijani, i dodao:

- Bio je hladnokrvni ubica koji je voleo da ubija. Verujem da je voleo na neki način da učestvuje u kasapljenju tela žrtava.

On i još jedan član mafije, Džozef Testa, proveli su toliko vremena u ekipi svog šefa DeMea da su postali poznati kao "Blizanci".

- Za Gemini Lounge su svi znali da je kuća užasa, ne ulazite tamo, možda nećete izaći - priseća se Kertis Sliva, osnivač Anđela čuvara, koji je odrastao sa Senterom.

Budući ubica bio je nadaleko poznat u komšiluku kao "usijana glava".

- On je zaista mogao preokrenuti scenario - mogao bi da razgovara s vama, a onda bi ga odjednom jedna mala stvar pokrenula - rekao je Sliva, pa dodao:

- Često bi Džoi Testa morao da ga smiruje. DeMeo, koji je radio kao mesarski šegrt pre nego što je započeo svoju kriminalnu karijeru, iskoristio je svoju ranu obuku da osmisli jezivu proceduru ubistva - kasnije nazvanu "metoda Blizanaca" - koju su Senter i ostali radosno pratili.

(Espreso/Avaz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.